Product

Εδουάρδος Γίββων (1737-1794)

Product

Εδουάρδος Σακαγιάν

Εδουάρδος Σακαγιάν

Κωδικός:
99956
Description: 

Ο Εδουάρδος Σακαγιάς είναι πάνω απ' όλα ένας μεγάλος αφηγητής, παραμυθάς μεν, σκληρά ρεαλιστής ζωγράφος όταν νομίζει, με την αποδόμηση και την αλληλεναπόθεση στοιχείων ως κυριότερα εργαλεία του. Ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της νεώτερης γενιάς, φαίνεται να υλοποιεί πειστικά στα έργα του, όπου κυριαρχεί το ανθρώπινο πλήθος, η πόλη, η νύχτα, το σύγχρονο χάος, τη γνωστή μεταφορά "η ζωή είναι μια παράσταση". Πίνακες γεμάτοι κρυπτικές αναφορές, αλληγορίες, ελλειπτική αφήγηση, αινιγματική ατμόσφαιρα.

32,10 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Εδουάρδος Σακαγιάς είναι πάνω απ' όλα ένας μεγάλος αφηγητής, παραμυθάς μεν, σκληρά ρεαλιστής ζωγράφος όταν νομίζει, με την αποδόμηση και την αλληλεναπόθεση στοιχείων ως κυριότερα εργαλεία του. Ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της νεώτερης γενιάς, φαίνεται να υλοποιεί πειστικά στα έργα του, όπου κυριαρχεί το ανθρώπινο πλήθος, η πόλη, η νύχτα, το σύγχρονο χάος, τη γνωστή μεταφορά "η ζωή είναι μια παράσταση". Πίνακες γεμάτοι κρυπτικές αναφορές, αλληγορίες, ελλειπτική αφήγηση, αινιγματική ατμόσφαιρα. Το σύνολο σχεδόν της ζωγραφικής του είναι ένας συλλογισμός πάνω στο ρόλο της εικόνας, που γίνεται χώρος του ειδώλου. Της εικόνας και της ψευδαίσθησης, της αντανάκλασης, της (παραμορφωμένης) αντανάκλασης του καθρέφτη, του σπασμένου καθρέφτη... με όλες τις λεπτές αποχρώσεις που προσδιορίζουν τα σύνορα ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό. Κι αυτές οι αντανακλάσεις μοιάζουν με κλεφτές ματιές στο υποσυνείδητο. Για τον καλλιτέχνη η τέχνη μοιάζει να είναι το όριο ανάμεσα στην αναπαράσταση του κόσμου (αλλά και το σχολιασμό του) και τον αυτόνομο κόσμο της ζωγραφικής, ο οποίος μπορεί να λειτουργεί και πέρα από την αναφορικότητα.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-88409-6-1
Book pages: 
173
Book Dimensions: 
23χ25
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Θανάσης Μουτσόπουλος σπούδασε στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π. και στο Graduate School of Design του Πανεπιστημίου Harvard. Συμμετείχε σε multimedia studio στο Center for Advanced Visual Studies του ΜΙΤ. Έχει γράψει τα βιβλία "Μοιάζει με άνθρωπος(ς); ανθρωπομορφισμός, αφαίρεση και σχηματοποίηση στη μαζική κουλτούρα", "No feelings: το εικαστικό punk", "David Carson: μετά την καταστροφή" και "Τι τρέχει; οι εικόνες του Πάνου Κουτρουμπούση", κ.ά. Έχει επιμεληθεί εικαστικές και αρχιτεκτονικές εκθέσεις και καταλόγους εκθέσεων. Από το 1999 μέχρι το 2004 δίδαξε Ιστορία Τέχνης και Πολιτιστική Γεωγραφία στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών, από το 2004 μέχρι το 2007 Ιστορία και Θεωρία της τέχνης και της Αρχιτεκτονικής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, και από το 2008 διδάσκει τα μαθήματα της Ιστορίας της Τέχνης και του Πολιτισμού της Πόλης στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά. Αρθρογραφεί για την αρχιτεκτονική και τα εικαστικά σε εφημερίδες και περιοδικά.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-88409-6-1
Book pages: 
173
Book Dimensions: 
23χ25
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο