Product

Ειδήσεις

Product

Ειδήσεις περί των υγειονομικών της Χίου στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα από τον Τύπο της εποχής

Ειδήσεις από ένα άγνωστο σύμπαν

Κωδικός:
144665
Description: 

Άνθρωπος και θάλασσα. Μια παράξενη σχέση, εμποτισμένη με μίσος, ρομαντισμό, περιέργεια και άγνοια. Πώς λειτουργεί αυτό το τρομερό σύστημα, από το οποίο καταγόμαστε και για το οποίο γνωρίζουμε λιγότερα από ό,τι για το διάστημα; Πώς μπόρεσε να γεννηθεί η ζωή μέσα στον πρώτο ωκεανό, από πού προήλθε όλο αυτό το νερό; Γιατί ακολούθησε η Εξέλιξη ειδικά αυτή την οδό και όχι κάποια άλλη; Διότι εξίσου καλά θα μπορούσε να μας είχε μεταμορφώσει σε στρώματα θαλάσσης γεμάτα υγρό και άνευ νοημοσύνης. Πάντως, μια φορά το δοκίμασε -και παραλίγο να τα καταφέρει.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Άνθρωπος και θάλασσα. Μια παράξενη σχέση, εμποτισμένη με μίσος, ρομαντισμό, περιέργεια και άγνοια. Πώς λειτουργεί αυτό το τρομερό σύστημα, από το οποίο καταγόμαστε και για το οποίο γνωρίζουμε λιγότερα από ό,τι για το διάστημα; Πώς μπόρεσε να γεννηθεί η ζωή μέσα στον πρώτο ωκεανό, από πού προήλθε όλο αυτό το νερό; Γιατί ακολούθησε η Εξέλιξη ειδικά αυτή την οδό και όχι κάποια άλλη; Διότι εξίσου καλά θα μπορούσε να μας είχε μεταμορφώσει σε στρώματα θαλάσσης γεμάτα υγρό και άνευ νοημοσύνης. Πάντως, μια φορά το δοκίμασε -και παραλίγο να τα καταφέρει. Με ακριβή γνώση του αντικειμένου αλλά και αρκετή ειρωνεία, ο Σέτσινγκ μάς ταξιδεύει μαζί του στο άγνωστο υποθαλάσσιο σύμπαν και μας προκαλεί έκπληξη, ενθουσιασμό και φρίκη. Μετά από αυτό το βιβλίο θα βλέπουμε τους ωκεανούς με άλλο μάτι. Ένα εγκυκλοπαιδικό βιβλίο, τόσο συναρπαστικό όσο και το θρίλερ του Σέτσινγκ "Το σμήνος", του οποίου αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα. Βραβεύτηκε από το περιοδικό "Bild der Wissenschaft" ως επιστημονικό βιβλίο της χρονιάς 2006.
Subtitle: 
Ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από τις θάλασσες
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-03-4913-4
Book pages: 
599
Book Dimensions: 
22χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Φρανκ Σέτσινγκ, γεννημένος το 1957, δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημα "Θάνατος και διάβολος" το 1995. Μετά από άλλα τρία μυθιστορήματα και έναν τόμο με διηγήματα, το 2004 εκδίδει το διεθνές μπεστ σέλερ "Το σμήνος" (μτφ. Στέφανος Τζαννετάτος, εκδ. Καστανιώτη 2007). Το "Limit" εκδόθηκε στη Γερμανία τέλη του 2009 και γνωρίζει επίσης πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο Φρανκ Σέτσινγκ ζει και εργάζεται ως διαφημιστής στην Κολωνία. Το 2002 κέρδισε το βραβείο λογοτεχνίας της Κολωνίας, το 2004 το βραβείο Corine και το 2005 το Γερμανικό Βραβείο Επιστημονικής Φαντασίας. Οι συνολικές εκδόσεις των βιβλίων του, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 27 γλώσσες, φτάνουν τα 10 εκατομμύρια αντίτυπα. Το "Ειδήσεις από ένα άγνωστο σύμπαν" βραβεύτηκε από το περιοδικό Bild der Wissenschaft ως το καλύτερο επιστημονικό βιβλίο της χρονιάς 2006 στην κατηγορία "Ψυχαγωγία".

Subtitle: 
Ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από τις θάλασσες
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-03-4913-4
Book pages: 
599
Book Dimensions: 
22χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο