Product

Εικονικό φως

Product

Εικονίσματα

Εικονικός κόσμος και νέες τεχνολογίες

Κωδικός:
83085
Description: 

Στις αρχές του 21ου αιώνα, τεχνολογικά επιτεύγματα τα οποία βρίσκονταν στη σφαίρα της φαντασίας γίνονται πραγματικότητα με ταχύτατους ρυθμούς. Συγκεκριμένα, η επιστήμη της Πληροφορικής σημειώνει καθημερινά σημαντικά άλματα σε διάφορους τομείς της ζωής μας. Η απόκτηση γνώσεων γύρω από αυτόν τον συνεχώς εξελισσόμενο τομέα αποτελεί ισχυρό εφόδιο για κοινωνική και κυρίως επαγγελματική ανέλιξη. Παρακλάδι της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας αποτελούν οι Εικονικοί Κόσμοι, οι οποίοι βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, έχουν εισβάλλει αποφασιστικά στη ζωή της.

15,30 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στις αρχές του 21ου αιώνα, τεχνολογικά επιτεύγματα τα οποία βρίσκονταν στη σφαίρα της φαντασίας γίνονται πραγματικότητα με ταχύτατους ρυθμούς. Συγκεκριμένα, η επιστήμη της Πληροφορικής σημειώνει καθημερινά σημαντικά άλματα σε διάφορους τομείς της ζωής μας. Η απόκτηση γνώσεων γύρω από αυτόν τον συνεχώς εξελισσόμενο τομέα αποτελεί ισχυρό εφόδιο για κοινωνική και κυρίως επαγγελματική ανέλιξη. Παρακλάδι της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας αποτελούν οι Εικονικοί Κόσμοι, οι οποίοι βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, έχουν εισβάλλει αποφασιστικά στη ζωή της. Το βιβλίο "Εικονικός κόσμος και νέες τεχνολογίες" γράφτηκε με σκοπό να εισαγάγει τον αναγνώστη στους όρους, τις έννοιες, και τις σύγχρονες τεχνικές πληροφόρησης, και έχει σχεδιαστεί ώστε να καλύψει τις ανάγκες του μαθήματος "Εικονικά Περιβάλλοντα Πληροφόρησης" που διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-209-692-6
Book pages: 
256
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Δρ. Αθηνά Α. Λαζακίδου αποφοίτησε το 1996 από το Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο διάστημα 1997-2000 εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Βερολίνο και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ιατρικής Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Βερολίνου στη Γερμανία. Αρχές Μαϊου 2008 εκλέχτηκε Λέκτορας Πληροφορικής της Υγείας στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη. Από τον Αύγουστο 2013 εργάζεται ως Επίκουρος Καθηγήτρια Πληροφορικής της Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Στο παρελθόν (2000-2002) η Δρ. Αθηνά Λαζακίδου εργάστηκε στη Λευκωσία ως Επισκέπτρια Λέκτορας στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Από το 2002-2008 εργάστηκε ως Ειδικό Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και από το 2002-2007 δίδασκε το μάθημα της Πληροφορικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής και από το 2004-2009 στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.
Έχει επίσης πολυετή διδακτική εμπειρία (2004-2007) σε μεταπτυχιακό επίπεδο, λόγω του ότι δίδασκε στο Διαπανεπιστημιακό/Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "Οργάνωση & Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας" και "Πληροφορική Υγείας" στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2009 εως σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το μεταπτυχιακό μάθημα "Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας" στο ΜΠΣ "Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείριση Κρίσεων".
Διαθέτει σημαντική ακαδημαϊκή και ερευνητική εμπειρία στις ακόλουθες περιοχές: Οικονομικά της Υγείας και Πληροφοριακά Συστήματα, Βάσεις Δεδομένων, Γωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα στην Υγεία, Εφαρμογές της Πληροφορικής σε διάφορους τομείς. Έχει στο ενεργητικό της σημαντικό αριθμό από άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια στις πιο πάνω περιοχές. Έχει εργαστεί επίσης ως Ειδική Εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.), στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Πληροφόρηση-Επιμόρφωση-Τοπική Ανάπτυξη Α.Ε. (ΠΕΤΑ Α.Ε.), στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), καθώς και στο Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) της Κυπριακής Δημοκρατίας για αξιολογήσεις ερευνητικών προτάσεων και έργων Πληροφορικής.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-209-692-6
Book pages: 
256
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο