Product

Εικόνες του παιδιού στην ελληνική τέχνη του 20ου αιώνα

Product

Εικόνες του πλανήτη μας

Εικόνες του πατέρα μου

Κωδικός:
136346
Description: 

Σε αυτήν τη λυρική, μη αντικειμενική και ενδιαφέρουσα βιογραφία, ο γιος ενός μαύρου Αφρικανού πατέρα και μιας λευκής Αμερικανίδας μητέρας ψάχνει να βρει ένα απτό νόημα στη ζωή του, αυτήν ενός μαύρου Αμερικανού. Ξεκινάει από την Νέα Υόρκη, όπου ο Μπαράκ Ομπάμα μαθαίνει ότι ο πατέρας του -κάποιος που γνωρίζει περισσότερο σαν μύθο και λιγότερο σαν άνθρωπο- σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

18,35 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σε αυτήν τη λυρική, μη αντικειμενική και ενδιαφέρουσα βιογραφία, ο γιος ενός μαύρου Αφρικανού πατέρα και μιας λευκής Αμερικανίδας μητέρας ψάχνει να βρει ένα απτό νόημα στη ζωή του, αυτήν ενός μαύρου Αμερικανού. Ξεκινάει από την Νέα Υόρκη, όπου ο Μπαράκ Ομπάμα μαθαίνει ότι ο πατέρας του -κάποιος που γνωρίζει περισσότερο σαν μύθο και λιγότερο σαν άνθρωπο- σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο ξαφνικός αυτός θάνατος υποκινεί μια συναισθηματική Οδύσσεια που θα ξεκινήσει από μια μικρή πόλη του Κάνσας, εκεί όπου εντοπίζει τα ίχνη της μετακίνησης της οικογένειας της μητέρας του στη Χαβάη, και θα φτάσει μέχρι την Κένυα, όπου συναντά την Αφρικανική πλευρά της οικογένειάς του, έρχεται αντιμέτωπος με την πικρή αλήθεια της ζωής του πατέρα του και, στο τέλος, εναρμονίζει την αντικρουόμενή του κληρονομιά.
Subtitle: 
Η ιστορία ενός γένους και μιας κληρονομιάς
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6689-41-7
Book pages: 
444
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μπάρακ Ομπάμα γεννήθηκε το 1961 στη Χαβάη. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και νομικά στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Δίδαξε συνταγματικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και υπήρξε ο πρώτος μαύρος που ανέλαβε την προεδρία του περίφημου νομικού περιοδικού "Harvard Law Review". Εργάστηκε ως δικηγόρος και αγωνίστηκε για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά των φυλετικών και κοινωνικών διακρίσεων. Το 1992 διηύθυνε το πρόγραμμα "VOTE" και κατάφερε να εξασφαλίσει την εγγραφή 150.000 νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους. Μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, εξελέγη μέλος της τοπικής Γερουσίας του Ιλινόι το 1996 και το 2004 γερουσιαστής του Ιλινόι στη Γερουσία των ΗΠΑ. Το 2004 ήταν ο κεντρικός εισηγητής στο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Γερουσία εξέφρασε την αντίθεσή του στον πόλεμο του Ιράκ και υποστήριξε την ανάγκη μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας. Τον Φεβρουάριο του 2007 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ως υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ ενόψει των εκλογών του 2008. Τον Νοέμβριο του 2008 εξελέγη ως ο πρώτος αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ. Το 1995 εξέδωσε το βιβλίο "Dreams from My Father" (ελλ. έκδ. "Εικόνες του πατέρα μου", Αδάμ Εκδοτική, 2008).

Subtitle: 
Η ιστορία ενός γένους και μιας κληρονομιάς
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6689-41-7
Book pages: 
444
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο