Product

Έκδοσις ακριβής της ορθοδόξου πίστεως

Product

Εκδότης χρόνος

Εκδότες και δημοσιογράφοι

Κωδικός:
70063
Manufacturer: 
Description: 

"... Εσύ, αξιοσέβαστε αναγνώστη, όποια εποχή και αν πέσει στα χέρια σου αυτό το βιβλίο, να ξέρεις ότι η ιστορία δεν γράφεται από αυτούς που υποκύπτουν και συμβιβάζονται, αλλά από αυτούς που λατρεύουν την ομορφιά της πορείας κόντρα στις θύελλες. Εύχομαι στο μέλλον να λειτουργήσει η δημοκρατία, να ωριμάσει ο λαός και οι επόμενες γενιές να μη ζήσουν την αδικία και την καταπίεση που εγώ γνώρισα.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"... Εσύ, αξιοσέβαστε αναγνώστη, όποια εποχή και αν πέσει στα χέρια σου αυτό το βιβλίο, να ξέρεις ότι η ιστορία δεν γράφεται από αυτούς που υποκύπτουν και συμβιβάζονται, αλλά από αυτούς που λατρεύουν την ομορφιά της πορείας κόντρα στις θύελλες. Εύχομαι στο μέλλον να λειτουργήσει η δημοκρατία, να ωριμάσει ο λαός και οι επόμενες γενιές να μη ζήσουν την αδικία και την καταπίεση που εγώ γνώρισα. Ακόμη και εκείνοι που θεωρούν ότι με νίκησαν, ότι με εξόντωσαν, πρώτα τούς λέω να μην είναι βιαστικοί, και δεύτερον τους θυμίζω ότι, με τον πόλεμο που μου έκαναν, γράφτηκε ανεξίτηλα μια υποθήκη προς τους νεότερους, για νέους σκληρούς και νικηφόρους αγώνες στο μέλλον. Τίποτε στη ζωή, τίποτε στην πολιτική δεν πάει χαμένο" (Βασίλης Λεβέντης)
Subtitle: 
Οι μεγάλες πληγές της ελληνικής κοινωνίας
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-382-454-2
Book pages: 
383
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βασίλης Λεβέντης γεννήθηκε το 1951 στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, τέταρτο παιδί του Απόστολου και της Γρηγορίας Λεβέντη. Η οικογένεια Λεβέντη μετοίκησε στον Πειραιά, όπου ο Βασίλης Λεβέντης τελείωσε Δημοτικό και Γυμνάσιο. Το 1969 ο Βασίλης Λεβέντης εισήλθε τέταρτος στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Κατά τη διάρκεια του αντιδικτατορικού αγώνα (1970-74), ο Βασίλης Λεβέντης, φοιτητής του Πολυτεχνείου, λειτούργησε πολύγραφο και με επιτελείο συμφοιτητών του διένειμε προκηρύξεις, καλώντας τους Αθηναίους σε εξέγερση ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς. Ο πολύγραφος ταλαιπώρησε τη χούντα και κράτησε υψηλό το φρόνημα των Αθηναίων σε μια δύσκολη περίοδο για τον τόπο. Με την πολιτική πρωτοασχολήθηκε το 1982, οπότε και έθεσε υποψηφιότητα για Δήμαρχος του Πειραιά. Το 1984 ίδρυσε το πρώτο Οικολογικό κόμμα στην Ελλάδα, και το 1992 συνέδριο αποφάσισε την ίδρυση της Ένωσης Κεντρώων. Το 1990 ο Βασίλης Λεβέντης λειτούργησε τον τηλεοπτικό σταθμό Κανάλι 40, που πρόσφατα μετεξελίχθηκε σε Extra Channel. Η Ένωση Κεντρώων έλαβε μέρος σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις μετά το 1992, με πληρότητα συνδυασμών σε όλη τη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη επαφή του Βασίλη Λεβέντη με την πολιτική έγινε όταν, σε ηλικία 23 χρόνων, συνέβαλε στη συγγραφή των άρθρων 21 και 24 του Συντάγματος του 1975, ως ουσιώδης συνεργάτης του πρύτανη του ΕΜΠ Κυπριανού Μπίρη. Το έργο και η προσφορά του Βασίλη Λεβέντη ξεπερνούν τα όρια της Ελλάδας, αφού ο ίδιος γνωρίζεται καλά με κορυφαίους πολιτικούς της Δυτικής Ευρώπης και αρθρογραφεί συχνά στον ξένο τύπο.

Subtitle: 
Οι μεγάλες πληγές της ελληνικής κοινωνίας
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-382-454-2
Book pages: 
383
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο