Product

Εκεί...

Product

Εκείνα τα ταξίδια

Εκείθεν της αφής

Κωδικός:
26295
Manufacturer: 
14,31 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Subtitle: 
Δοκίμια
Publications Date: 
1994
Book ISBN: 
960-248-710-0
Book pages: 
450
Book Dimensions: 
22χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τάκης Αντωνίου γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1932 στο Αγρίνιο όπου τελείωσε και το γυμνάσιο. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε μεταπτυχιακά για πέντε χρόνια τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μονάχου στα τμήματα της Φιλοσοφίας και βυζαντινής και νεοελληνικής Φιλολογίας. Είναι διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έργα του και ποιήματά του μεταφράστηκαν και δημοσιεύτηκαν στα αγγλικά, γερμανικά, πολωνικά, σουηδικά, γαλλικά, ολλανδικά, ιταλικά, ρουμανικά και ισπανικά. Φιλοσοφικά μελετήματα και πραγματείες του στα γερμανικά δοκίμια και κριτικά σημειώματα στα ελληνικά, δημοσιεύτηκαν σε διάφορα λογοτεχνικά και φιλολογικά περιοδικά.
Απ' το 1983 μέχρι το 1987 εξέδιδε το λογοτεχνικό περιοδικό "Δώμα" και απ' το 1986 μέχρι και το 1988 την εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα "Εβδόμη".
Ο "Κύκλος θανάτου και γένεσης", σε μουσική σύνθεση Θόδωρου Αντωνίου, παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρώτη απ' την Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστώνης το Γενάρη του 1981 στην Βοστώνη. Τον Απρίλιο του 1982 στο Σικάγο δόθηκε ακόμα η παγκόσμια πρεμιέρα του έργου του ίδιου συνθέτη σε ποίηση Τ. Αντωνίου "Επιγράμματα".
Από τον ίδιο συνθέτη γράφτηκε σε βυζαντινό μουσικό δράμα και η "Επανάσταση των νεκρών". Η μεσαιωνική αυτή αντιλειτουργία έχει τον τίτλο της ομώνυμης ποιητικής συλλογής. Ο Θόδωρος Αντωνίου συνέθεσε ακόμη το έργο "Celebration III" βασισμένο στο ποίημα "Ιεροτελεστία" που περιλαμβάνεται στη συλλογή "Η Παναγιά του ποιητή" και του οποίου η παγκόσμια πρώτη δόθηκε το Μάιο του 1995 στη Νέα Υόρκη. Ο μουσουργός Δημήτρης Παπαποστόλου συνέθεσε το 1992 το συμφωνικό έργο "Είς κεκοιμημένους" ένα Ρέκβιεμ με κείμενα από την ομώνυμη ποιητική συλλογή και δύο τραγούδια που περιλαμβάνονται στο δίσκο της "Columpia", "Νυχτερινό υστερόγραφο" που κυκλοφόρησε το 1993. Ο συνθέτης Κώστας Κακαβελάκης συνέθεσε δέκα λαϊκά τραγούδια με κείμενα από την ποιητική συλλογή "Επιγράμματα" που κυκλοφόρησαν σε δίσκο από το "Δισκογραφικό Οργανισμό Καλλιτεχνών" με τον τίτλο: "Εγώ" το 1994.
"Η Αποκάλυψη" του Αντωνίου παρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου το Νοέμβριο του 1998, στην Αθήνα και στη Νέα Υόρκη το Δεκέμβριο του 1999.

Subtitle: 
Δοκίμια
Publications Date: 
1994
Book ISBN: 
960-248-710-0
Book pages: 
450
Book Dimensions: 
22χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο