Product

Εκεί που άρχιζε η θάλασσα

Product

Εκεί που βασιλεύει ο ήλιος

Εκεί που αφρίζουν τα νερά

Κωδικός:
121729
Manufacturer: 
Description: 

Ήταν ένα καλοκαίρι αλησμόνητο... Από νωρίς τα κυριακάτικα απογεύματα, στην αυλή ενός παλιού αθηναϊκού σπιτιού, γινόταν η σύναξη μιας συντροφιάς και άκουγε τον Βασίλη να διηγείται το οδοιπορικό της ζωής του στα ταραγμένα χρόνια από το 1892 μέχρι το 1926.

Γεμάτος όνειρα, ο Βασίλης ξεκίνησε στα δεκαοκτώ του χρόνια από την Κωνσταντινούπολη, έφτασε στο Παρίσι για σπουδές, όπου συμβάντα απρόσμενα σκόρπισαν σε ερείπια όσα είχε ονειρευτεί, για να καταλήξει στην ταραχώδη Αθήνα του 1910.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ήταν ένα καλοκαίρι αλησμόνητο... Από νωρίς τα κυριακάτικα απογεύματα, στην αυλή ενός παλιού αθηναϊκού σπιτιού, γινόταν η σύναξη μιας συντροφιάς και άκουγε τον Βασίλη να διηγείται το οδοιπορικό της ζωής του στα ταραγμένα χρόνια από το 1892 μέχρι το 1926. Γεμάτος όνειρα, ο Βασίλης ξεκίνησε στα δεκαοκτώ του χρόνια από την Κωνσταντινούπολη, έφτασε στο Παρίσι για σπουδές, όπου συμβάντα απρόσμενα σκόρπισαν σε ερείπια όσα είχε ονειρευτεί, για να καταλήξει στην ταραχώδη Αθήνα του 1910. Ύστερα ξεφύτρωσαν οι πόλεμοι... Οι δυο Βαλκανικοί, ο Μεγάλος Ευρωπαϊκός -ο Α΄ Παγκόσμιος-, η Μικρασιατική Εκστρατεία, η αναπόφευκτη Καταστροφή, το μεγάλο δράμα της Προσφυγιάς... Και ο Βασίλης στην πρώτη γραμμή, μπροστά στη φωτιά, στις αντάρες και στις κατάρες των καιρών. Τη δική του Ιθάκη πρόσμενε κι αυτός... Δεν παραπονέθηκε, ούτε μετάνιωσε για τις επιλογές του. Δεν ηττήθηκε κι ας έχασε τα πάντα. Το δρόμο τράβηξε μπροστά, ν' ανταμώσει τα χαμένα όνειρα του. Μύριες φορές λαχτάρησε στην Πόλη να ξαναβρεθεί, να καθίσει στον τόπο τον αγαπημένο σιμά στην ακροθαλασσιά, πλάι στους χαμένους του φίλους, κι εκεί να βλέπει αχόρταγα τα υδάτινα ρεύματα να σμίγουν και τα νερά της θάλασσας αδιάκοπα ν' αφρίζουν. Σαν τα ταραγμένα νερά της δικής του ζωής...
Subtitle: 
Ιστορική μαρτυρία
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-441-771-1
Book pages: 
407
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιάννης Τσάτσικας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και έλαβε την ειδικότητα της παιδιατρικής, την οποία άσκησε μέχρι το 1995. Από τότε ασχολείται με την πεζογραφία.

Subtitle: 
Ιστορική μαρτυρία
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-441-771-1
Book pages: 
407
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο