Product

Ελδοράδο: Αγκίρε, η μάστιγα του Θεού

Product

Ελεατική φιλοσοφία

Ελεάζαρ ή η πηγή και η βάτος

Κωδικός:
6678
Manufacturer: 
Description: 

Το 1845 ο πάστορας Ελεάζαρ εγκαταλείπει την πατρίδα του την Ιρλανδία με τη γυναίκα του και τα δυο του παιδιά και μεταναστεύει στην Αμερική, όπως χιλιάδες συμπατριώτες του που αντιμετωπίζουν τον αφανισμό από τον μεγάλο λιμό. Ξεμπαρκάρει στη Βιρτζίνια και ξεκινάει το μακρύ ταξίδι μέσα στην αμερικανική ήπειρο που θα τον φέρει στη θρυλική Καλιφόρνια, που για πολλούς αποτελεί τη Γη της Επαγγελίας. Στην έρημο του Κολοράντο όμως νιώθει σαν να σηκώνεται ένα πέπλο μπροστά απ' τα μάτια του και για πρώτη φορά διαβάζει τη Βίβλο.

7,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το 1845 ο πάστορας Ελεάζαρ εγκαταλείπει την πατρίδα του την Ιρλανδία με τη γυναίκα του και τα δυο του παιδιά και μεταναστεύει στην Αμερική, όπως χιλιάδες συμπατριώτες του που αντιμετωπίζουν τον αφανισμό από τον μεγάλο λιμό. Ξεμπαρκάρει στη Βιρτζίνια και ξεκινάει το μακρύ ταξίδι μέσα στην αμερικανική ήπειρο που θα τον φέρει στη θρυλική Καλιφόρνια, που για πολλούς αποτελεί τη Γη της Επαγγελίας. Στην έρημο του Κολοράντο όμως νιώθει σαν να σηκώνεται ένα πέπλο μπροστά απ' τα μάτια του και για πρώτη φορά διαβάζει τη Βίβλο. Καθώς η προσωπική του περιπέτεια φωτίζεται από το μεγαλοπρεπές πεπρωμένο του Μωυσή, αποφασίζει να ξαναπαίξει το θείο δράμα με τους δικούς του όρους.
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-256-372-9
Book pages: 
134
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μισέλ Τουρνιέ, ένας από τους σημαντικότερους γάλλους συγγραφείς του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα, γεννήθηκε στο Παρίσι το 1924. Σπούδασε φιλοσοφία στη Σορβόνη και στο Πανεπιστήμιο Τίμπινγκεν. Το μυθιστόρημα "Παρασκευάς ή Στις μονές του Ειρηνικού" (1967) του χάρισε το μεγάλο βραβείο της Γαλλικής Ακαδημίας. Με το μυθιστόρημα "Ο Δράκος" κέρδισε το μεγάλο λογοτεχνικό βραβείο Γκονκούρ (1970).
Πέθανε στις 18 Ιανουαρίου 2016, σε ηλικία 91 ετών.

Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-256-372-9
Book pages: 
134
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο