Product

Ελλάδα είναι όλη η γη

Product

Ελλάδα και Α' Παγκόσμιος Πόλεμος

Ελλάδα η χώρα των σοφών και των ηρώων

Κωδικός:
87714
Description: 

Tώρα που η πατρίδα μας γίνεται συχνά στόχος μιας άδικης, άνανδρης και συκοφαντικής εκστρατείας κατευθυνόμενης από εχθρούς και, δυστυχώς, κι από άσπονδους "φίλους". Tώρα που η χώρα μας δοκιμάζει απερίγραπτη πικρία εξαιτίας κάποιων υβριστικών χαρακτηρισμών προερχόμενων από πλευράς έγκριτων δημοσιογραφικών οργάνων πολιτισμένων χωρών...

9,11 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Tώρα που η πατρίδα μας γίνεται συχνά στόχος μιας άδικης, άνανδρης και συκοφαντικής εκστρατείας κατευθυνόμενης από εχθρούς και, δυστυχώς, κι από άσπονδους "φίλους". Tώρα που η χώρα μας δοκιμάζει απερίγραπτη πικρία εξαιτίας κάποιων υβριστικών χαρακτηρισμών προερχόμενων από πλευράς έγκριτων δημοσιογραφικών οργάνων πολιτισμένων χωρών... Tώρα που η Eλλάδα δέχεται αδικαιολόγητα πλήγματα από κάποιους αυτόκλητους "υπέρμαχους" μιας ασήμαντης εθνότητας εγκατεστημένης στα βόρεια σύνορά της και αποφασισμένης ν' αποκτήσει ψευδεπίγραφο εθνικό πρόσωπο, οικειοποιούμενη τη λαμπρή ακτινοβολία της ελληνικής Mακεδονίας... Tώρα που εκδηλώνεται θρασύτατη η εναντίον μας επιθετικότητα των επιγόνων εκείνων των νομάδων, που κυνηγημένοι από τους Mογγόλους εισέβαλαν και εδραιώθηκαν διά "πυρός και σιδήρου" στην ελληνικότατη Mικρά Aσία... Tώρα που, στον παγκόσμιο χώρο, επικρατεί μια «Nέα Tάξη» πραγμάτων αποφασισμένη να εδραιώσει την απόλυτη κυριαρχία της... Bιβλία σαν το παρόν όχι μόνο προσφέρουν μια εθνική ενθάρρυνση κι ελπίδα, μα και σφυρηλατούν την πίστη πως το σκοτάδι ποτέ δεν ενίκησε το φως και, φυσικά, ούτε και τώρα θα το νικήσει. H θριαμβική πορεία του Eλληνισμού μέσα στους αιώνες πιστοποιεί αυτή την αλήθεια και θεμελιώνει ακλόνητα αυτή τη βεβαιότητα.
Subtitle: 
Από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-08-0313-7
Book pages: 
144
Book Dimensions: 
29χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Από πολύ νέος, ο Νίκος Μαραγκός δημοσίευε κείμενά του σε περιοδικά και εφημερίδες. Το πρώτο βιβλίο του, με τον τίτλο "Στέφαν Τσβάιχ", το εξέδωσε το 1957. Σε συνέχεια ο Μαραγκός εξέδωσε, το 1958, το βιβλίο "Ριζωμένη στο Βράχο" (Διηγήματα). Τον ίδιο χρόνο πήρε έπαινο, στο λογοτεχνικό διαγωνισμό του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μόσχας, με το μονόπρακτό του: "Σε τούτο δω το σπίτι". Το 1963 εξέδωσε τόμο διηγημάτων με τίτλο: "Έφοδος των Κενταύρων". Τον ίδιο χρόνο έλαβε το Α΄ βραβείο στο διαγωνισμό της "Ενώσεως Συγγραφέων και Δημοσιογράφων Τουρισμού" για τη μελέτη του: "Κεφαλληνία, η παραγνωρισμένη ομορφιά της". Το 1968 εξέδωσε το παιδικό μυθιστόρημα "Χαρούμενο Καλοκαίρι" που τιμήθηκε με χρυσό μετάλλιο, της χιλιετηρίδος Αγίου Όρους, από τον πατριάρχη Αθηναγόρα Α΄. Το 1970 έγραψε το θεατρικό έργο "Αστροπελέκια στο Προύθο!" που παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα του Ε.Ι.Ρ.Τ. στις 30 Σεπτεμβρίου 1971. Το 1971 εξέδωσε άλλον τόμο διηγημάτων με τίτλο "Στου κάβου την απονεμιά" κι έλαβε το Α΄ Βραβείο του "Συνδέσμου Ελλήνων Λογοτεχνών". Το 1974 διεύθυνε τη μαχητική, πολιτική επιθεώρηση "Ανάσταση". Το 1977 εξέδωσε τα βιβλία "Αρχαίοι ελληνικοί μύθοι και Αίσωπος", "Ομήρου Οδύσσεια", "Ομήρου Ιλιάδα" (διασκευές). Τον ίδο χρόνο εξέδωσε το ογκώδες πολιτικό βιβλίο του "Η Αλήθεια για την ΕΔΗΚ". Το 1981 εξέδωσε τόμο διηγημάτων με τίτλο: "Φτερά σε ξόβεργες". Το 1982 εξέδωσε τη μελέτη "Ο επίδοξος δολοφόνος της γης". Τον ίδιο χρόνο εξέδωσε βιβλίο ταξιδιωτικών εντυπώσεων: "Η Συρία, όπως την είδα". Το 1984 εξέδωσε το πολιτικό βιβλίο του: "Μαύρο στον Τουρκόφιλο Ρήγκαν". Το 1986 εξέδωσε, το πολιτικοϊστορικό δοκίμιο: "Τουρκία, ο αδίσταχτος προβοκάτορας των Βαλκανίων" (μεταφράστηκε Αγγλικά). Το 1987 εξέδωσε το βιβλίο: "Καραμανλής - Ετζεβίτ" (Κύπρος, Αιγαίο, Μοντραί). Το 1988 εξέδωσε το βιβλίο "Το χάσμα π' άνοιξ' ο σεισμός" (Γερμανική Λαϊκή Δημοκρατία). Τον ίδιο χρόνο εξέδωσε το πολιτικό βιβλίο: "Ανισόρροποι δυναμιτίζουν την Ειρήνη στον κόσμο". Το 1989 εξέδωσε το βιβλίο του "Αφγανιστάν". Επίσης το 1994 εξέδωσε τις τραγωδίες: "Προμηθές Δεσμώτης", "Οιδίπους τύραννος", "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" και το 1999 τη βιογραφία: "Ο Σταυραετός της Πάρνηθας". Εργάστηκε στην υπηρεσία "Επιστημονικής Ερεύνης και Τεχνολογίας", στην εγκυκλοπαίδεια "Υδρία" και στις εφημερίδες "Ανένδοτος", "Έθνος", "Νίκη" κ.ά. Έχει δημοσιεύσει σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες, ταξιδιωτικές εντυπώσεις, κριτικές, ποιήματα και έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις, καθώς και ξεναγήσεις και ομιλίες σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.

Subtitle: 
Από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-08-0313-7
Book pages: 
144
Book Dimensions: 
29χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο