Product

Ελλάδα

Product

Ελλάδα

Ελλάδα

Κωδικός:
65595
Manufacturer: 
Description: 

Ο Αυτοκράτορας Αδριανός είχε μια επιβλητική έπαυλη στο Τίβολι, που τα ερείπιά της σώζονται. Σ' αυτήν αγωνίστηκε να διαιωνίσει τις Αναμνήσεις του από την Ελλάδα. Ανέγειρε οικοδομήματα, στα οποία έδωσε τα ονόματα της Ποικίλης Στοάς και του Λυκείου. Γύρω της φύτεψε το Άλσος μιας Ακαδημίας και μετέφερε τον ρουν ενός ιδεατού Πηνειού δια μέσου της ευχάριστης κοιλάδας των Τεμπών σε απομίμηση. Ο ταξιδιώτης που ήρθε στην Ελλάδα κατασκευάζει στη μνήμη του μια τέτοια έπαυλη σαν αυτή. Την εφοδιάζει με τα όμορφα τοπία που κάποτε επισκέφθηκε σε τούτη τη χώρα.

43,15 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Αυτοκράτορας Αδριανός είχε μια επιβλητική έπαυλη στο Τίβολι, που τα ερείπιά της σώζονται. Σ' αυτήν αγωνίστηκε να διαιωνίσει τις Αναμνήσεις του από την Ελλάδα. Ανέγειρε οικοδομήματα, στα οποία έδωσε τα ονόματα της Ποικίλης Στοάς και του Λυκείου. Γύρω της φύτεψε το Άλσος μιας Ακαδημίας και μετέφερε τον ρουν ενός ιδεατού Πηνειού δια μέσου της ευχάριστης κοιλάδας των Τεμπών σε απομίμηση. Ο ταξιδιώτης που ήρθε στην Ελλάδα κατασκευάζει στη μνήμη του μια τέτοια έπαυλη σαν αυτή. Την εφοδιάζει με τα όμορφα τοπία που κάποτε επισκέφθηκε σε τούτη τη χώρα. Την αναζωογονεί με τα διάφανα νερά και τα δροσερά σύδεντρα κάποιων Τεμπών. Τη διακοσμίζει με τα ωραία προπύλαια μιας Ποικίλης Στοάς, ενός Λυκείου και μιας Ακαδημίας. Αλλά οι αναμνήσεις του της Ελλάδας, όπως τα οικοδομήματα του Αδριανού, υπόκεινται στην καταστροφή. Ο συγγραφέας των σελίδων που ακολουθούν έχει εν τούτοις προσπαθήσει να δώσει μια μονιμότητα στις δικές του αναμνήσεις κατασκευάζοντας ένα ταπεινό Τίβολι, στο οποίο ελπίζει ότι άλλοι ίσως απολαύσουν μεγάλο μερίδιο από εκείνη τη χαρά, που αισθάνθηκε στο παρελθόν ο Έλληνας ταξιδιώτης στην Έπαυλη του Αδριανού. Χάροου, Νοέμ. 27.1839
Subtitle: 
Μια περιπλάνηση στα τοπία και την ιστορία της
Publications Date: 
1995
Book ISBN: 
960-7437-12-8
Book pages: 
422
Book Dimensions: 
25χ18
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο

Ο Κρίστοφερ Ουόρντσουορθ (Christofer Wordsworth) (1807-1885), επίσκοπος του Λίνκολν (Lincoln), γεννήθηκε στο Λάμπεθ (Lambeth) στις 30 Οκτωβρίου του 1807 και ήταν το τρίτο και το νεώτερο αγόρι του Κρίστοφερ Ουόρντσουορθ (1774-1846), καθηγητή στο Κολλέγιο Τρίνιτυ του Καίμπριτζ (Trinity College, Cambridge) και της Πρίσκιλλας (Priscilla) κόρης του Τσαρλς Λόυντ του Μπίνκλεϋ Χωλ (Charles Lloyd of Bingley Hall). Το 1815 έχασε τη μητέρα του και το 1825 εγκατέλειψε το Γουϊντσέστερ (Winchester) και εισήλθε στο Τρίνιτυ Κόλετζ (1826), όπου διακρίθηκε ιδιαίτερα στις σπουδές του. Το 1830 εκλέχθηκε υφηγητής του ίδιου κολλεγίου. Το 1832-3 ταξίδεψε στην Ελλάδα και ήταν ο πρώτος Άγγλος που έγινε δεκτός από το βασιλιά Όθωνα. Ήταν πανέξυπνος ερευνητής. Τα συμπεράσματά του για το που ήταν η ακριβής τοποθεσία της Δωδώνης επιβεβαιώθηκαν το 1887 από τις ανασκαφές του Καραπάνου. Τα βιβλία του "Αθήνα και Αττική" (Athens and Attica) και "Ελλάδα" (Greece) παραμένουν ακόμα και σήμερα ως αυθεντικές πηγές. Ο Ουόρντσουορθ ήταν ένας ακαταπόνητος συγγραφέας. Είχε καθαρή σκέψη και σοβαρότητα και επιπλέον μια τάση μυστηριακού ενθουσιασμού. Το ύφος του ήταν ζωηρό, ευγενικό και επιβλητικό. Μια πραγματική διάθεση για σαρκασμό και αυστηρότητα ελεγχόταν από μια αυστηρή αυτοπειθαρχία. Για πολλούς έδινε την εντύπωση της ζωντανής ενσάρκωσης του Πνεύματος των Πατέρων της Εκκλησίας. Έγραψε και πολλά άλλα έργα.

Subtitle: 
Μια περιπλάνηση στα τοπία και την ιστορία της
Publications Date: 
1995
Book ISBN: 
960-7437-12-8
Book pages: 
422
Book Dimensions: 
25χ18
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο