Product

Ελληνικών παθημάτων θεραπευτική

Product

Ελληνισμός

Ελληνίς

Κωδικός:
133746
Description: 

Η σοφή ιέρεια από την Μαντινεία, η Διοτίμα, φαίνεται ότι ενέπνευσε στον ίδιο τον Σωκράτη την θεωρία του έρωτα, ως κίνητρο για κάθε τι όμορφο και πραγματικό, αφού ο ίδιος ο φιλόσοφος ομολογεί απερίφραστα στο Συμπόσιο του Πλάτωνος ότι σε αυτήν ακριβώς την γυναίκα οφείλει τις απόψεις του για τον έρωτα ''ως πόθον και κίνητρον δια το ωραίον και το αληθινόν''.

11,98 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η σοφή ιέρεια από την Μαντινεία, η Διοτίμα, φαίνεται ότι ενέπνευσε στον ίδιο τον Σωκράτη την θεωρία του έρωτα, ως κίνητρο για κάθε τι όμορφο και πραγματικό, αφού ο ίδιος ο φιλόσοφος ομολογεί απερίφραστα στο Συμπόσιο του Πλάτωνος ότι σε αυτήν ακριβώς την γυναίκα οφείλει τις απόψεις του για τον έρωτα ''ως πόθον και κίνητρον δια το ωραίον και το αληθινόν''. Ακόμα δε και αυτές οι γυναικείες μορφές, που εμφανίζονται στις αρχαίες τραγωδίες, αποδεικνύουν δυναμισμό, αποφασιστικότητα και γενναιότητα και σε καμία περίπτωση γυναικεία αδυναμία, ταπεινωτική υποταγή και δουλοπρέπεια στο ανδρικό φύλο, αλλά και στα κοινωνικά δρώμενα της εποχής τους!
Subtitle: 
Ο ρόλος της γυναίκας στην αρχαία Ελλάδα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-316-432-1
Book pages: 
212
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αθανάσιος Δ. Τσάκωνας γεννήθηκε στην Αμαλιάδα Ηλείας και από την νεαρή του ηλικία εγκαταστάθηκε οικογενειακώς στην Αθήνα. Σπούδασε στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες, νομικά και οικονομικά, ειδικεύτηκε δε στο δημοσιονομικό και το κοινοτικό ευρωπαϊκό δίκαιο. Αναγορεύτηκε διδάκτορας στις πολιτικές επιστήμες, πρώτα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετά διδάκτορας στις οικονομικές επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Παρίσι Ι και από τη σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών, ενώ παράλληλα ειδικεύτηκε σε θέματα οικονομικής και Δημοσιονομικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της οποίας υπήρξε Ειδικός Εμπειρογνώμονας. Υπηρέτησε στα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης, σε καίριες θέσεις. Αντιπροσώπευσε δε τα υπουργεία αυτά σε διεθνείς επιτροπές και ευρωπαϊκά συμβούλια. Συμμετείχε επίσης σε συναντήσεις με εθνικούς και άλλους εμπειρογνώμονες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και με την ιδιότητα του Ειδικού Εμπειρογνώμονα για θέματα δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων (JHA) της Κομισιόν. Δίδαξε ως καθηγητής σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εσωτερικού και εξωτερικού, Κοινοτικό Δίκαιο και Δημοσία Οικονομία, όπως επίσης και στη σχολή των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομικής Ακαδημίας.
Αξιόλογο επίσης είναι το συγγραφικό του έργο αφού, εκτός της επιστημονικών του συγγραμμάτων, δημοσίευσε σειρά βιβλίων και μελετών μερικά από τα οποία έχουν μεταφραστεί στη γαλλική και αγγλική γλώσσα και σε θέματα κοινωνικού, πολιτικού, ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

Subtitle: 
Ο ρόλος της γυναίκας στην αρχαία Ελλάδα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-316-432-1
Book pages: 
212
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο