Product

Ελληνικά παραμύθια με Αρειμάνιους δράκους

Product

Ελληνικά ροκ συγκροτήματα

Ελληνικά πλοία του Μεσαίωνα

Κωδικός:
36751
Manufacturer: 
Description: 

Το λεύκωμα αυτό, μοναδικό στο θέμα του, αποτελεί μια συστηματική παρουσίαση όλων των τύπων βυζαντινών πλοίων, πολεμικών και εμπορικών, από την αρχή του Μεσαίωνα (4ος αι. μ.Χ.) έως την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Με τις 44 υδατογραφίες και τα 50 σχέδια του γνωστού καραβογράφου και ιδρυτή του Μιλάνειου Ναυτικού Μουσείου της Ζακύνθου, Αντώνη Μιλάνου, αναπτύσσεται και εναργώς παρουσιάζεται ολόκληρος ο κόσμος του βυζαντινού Ναυτικού, ενώ βγαίνουν στην επιφάνεια και πολλές άγνωστες πλευρές του.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το λεύκωμα αυτό, μοναδικό στο θέμα του, αποτελεί μια συστηματική παρουσίαση όλων των τύπων βυζαντινών πλοίων, πολεμικών και εμπορικών, από την αρχή του Μεσαίωνα (4ος αι. μ.Χ.) έως την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Με τις 44 υδατογραφίες και τα 50 σχέδια του γνωστού καραβογράφου και ιδρυτή του Μιλάνειου Ναυτικού Μουσείου της Ζακύνθου, Αντώνη Μιλάνου, αναπτύσσεται και εναργώς παρουσιάζεται ολόκληρος ο κόσμος του βυζαντινού Ναυτικού, ενώ βγαίνουν στην επιφάνεια και πολλές άγνωστες πλευρές του. Η μελέτη του Ελληνικού Ναυτικού κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα αναδεικνύει την καθοριστική συμβολή του στη ναυτική επιστήμη γενικότερα, ενώ καταφαίνεται η ελληνικότητα των ιστιοφόρων από τα οποία προήλθαν αργότερα οι περίφημες καραβέλες. Επιπλέον, γίνεται φανερό ότι όσοι υπηρετούσαν στα καράβια κατά την εποχή της ακμής του βυζαντινού Ναυτικού ήταν άνθρωποι ελεύθεροι και καλοπληρωμένοι, και ότι οι βασικές ναυτικές εκφράσεις τους εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι σήμερα, κάτι που αποδεικνύει τη διαχρονική σημασία του Ναυτικού για τους Έλληνες. Το συνοδευτικό κείμενο είναι γραμμένο στα ελληνικά και τα αγγλικά (στον ίδιο τόμο) από τον Δ. Μιχαλόπουλο, διδάκτορα Ιστορίας και καθηγητή Πολέμου στο Ναυτικό.
Publications Date: 
1994
Book ISBN: 
960-253-028-6
Book pages: 
135
Book Dimensions: 
25χ34
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Δερματόδετο

Ο Δημήτρης Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Τις γυμνασιακές του σπουδές τις έκανε στην Ιταλική Σχολή· μετά φοίτησε στο πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Εcole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, στο Παρίσι, όπου το 1978 αναγορεύθηκε διδάκτωρ στην Ιστορία.
Μέλος του ιδιαίτερου γραφείου του Κωνσταντίνου Καραμανλή (1980-1982), ήταν, μέχρι το 1994, επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και, έως το 2000, διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών (Βούρου - Ευταξία).
Σήμερα είναι επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Ιστορίας του Ελευθερίου Βενιζέλου και της αντίστοιχης Εθνικής Περιόδου.

Publications Date: 
1994
Book ISBN: 
960-253-028-6
Book pages: 
135
Book Dimensions: 
25χ34
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Δερματόδετο