Product

Εμπορικός νόμος και εμπορική νομοθεσία

Product

Εμπορικός σύλλογος Αμαλιάδος 1908 - 2008

Εμπορικός σύλλογος Αθηνών 1902-2002

Κωδικός:
72452
Description: 

Στο βιβλίο ξετυλίγονται τόσο η πορεία του Συλλόγου στο χρόνο όσο και η οικονομική ιστορία της χώρας μας. Παρουσιάζονται εκείνες οι σημαντικές προσωπικότητες-πρόεδροι του Συλλόγου με έντονη οικονομική, πολιτική και κοινωνική δράση.
Καταγράφονται οι διαδρομές μερικών ιστορικών εμπορικών καταστημάτων και παρατίθενται προσωπικές μαρτυρίες παλαιών εμπόρων.

49,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο βιβλίο ξετυλίγονται τόσο η πορεία του Συλλόγου στο χρόνο όσο και η οικονομική ιστορία της χώρας μας. Παρουσιάζονται εκείνες οι σημαντικές προσωπικότητες-πρόεδροι του Συλλόγου με έντονη οικονομική, πολιτική και κοινωνική δράση. Καταγράφονται οι διαδρομές μερικών ιστορικών εμπορικών καταστημάτων και παρατίθενται προσωπικές μαρτυρίες παλαιών εμπόρων.
Subtitle: 
Ιστορική αναδρομή στη συλλογική συνείδηση των εμπόρων
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-87286-1-4
Book pages: 
237
Book Dimensions: 
31χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Μαρία Χριστίνα Χατζηιωάννου είναι διδάκτωρ της Ιστορίας και ειναι Διευθύντρια Ερευνών στον κλάδο της Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας στο ΙΙΕ/ΚΝΕ του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Έχει σπουδάσει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιστορικό - Αρχαιολογικό Τμήμα), καθώς και στο πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης (Scuola di Perfezionamento di Storia Medioevale e Moderna). Έχει δημοσιεύσει μελέτες και έχει επιμεληθεί έργα που εντάσσονται στη Νεότερη Κοινωνική και Οικονομική Ιστορία (18ος-20ός αιώνας). Οι κύριες κατευθύνσεις των ερευνών της είναι: η συγκριτική μελέτη της εμπορικής δραστηριότητας, η σχέση των αγορών με τους τοπικούς εμπόρους και την οικονομική μετανάστευση, η επιχειρηματικότητα ως παράγων επιβίωσης και ανάπτυξης της εμπορικής επιχείρησης, καθώς και η αναζήτηση των ερμηνευτικών σχημάτων της νεοελληνικής ιστοριογραφίας που αναφέρεται στο εμπόριο. Έχει πάρει μέρος σε ερευνητικά προγράμματα για τους οικισμούς και την τοπική ιστορία γεωγραφικών περιοχών, όπως η Δυτική Μακεδονία. Άλλες μελέτες της αναφέρονται στην ιταλική ιστορία και ιστοριογραφία στο πλαίσιο των πολιτικών, οικονομικών και πολιτισμικών σχέσεων που αναπτύχθηκαν στη Μεσόγειο.

Subtitle: 
Ιστορική αναδρομή στη συλλογική συνείδηση των εμπόρων
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-87286-1-4
Book pages: 
237
Book Dimensions: 
31χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο