Product

Επέστρεφε / Γκρίζα

Product

Επετειακές ομιλίες

Επέστρεφε: Η ζωή μου

Κωδικός:
122844
Manufacturer: 
Description: 

Πρόκειται για μια εκ βαθέων εξομολόγηση, όπου η γνωστή σημαντική ηθοποιός Νόνικα Γαληνέα αφηγείται την πορεία της στη ζωή και στην τέχνη απευθυνόμενη στον αναγνώστη με τον τρόπο του θεάτρου.

Με πάθος και ειλικρίνεια αναφέρεται σε πρόσωπα και γεγονότα, τα οποία την καθόρισαν ως γυναίκα, ως ηθοποιό και εν τέλει ως άνθρωπο. Μέσα από τα γραφόμενά της παρουσιάζεται και σημαντικό μέρος της σύγχρονης ιστορίας του νεοελληνικού θεάτρου.

Κυρίως όμως το βιβλίο αυτό είναι κατάθεση ψυχής.

30,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πρόκειται για μια εκ βαθέων εξομολόγηση, όπου η γνωστή σημαντική ηθοποιός Νόνικα Γαληνέα αφηγείται την πορεία της στη ζωή και στην τέχνη απευθυνόμενη στον αναγνώστη με τον τρόπο του θεάτρου. Με πάθος και ειλικρίνεια αναφέρεται σε πρόσωπα και γεγονότα, τα οποία την καθόρισαν ως γυναίκα, ως ηθοποιό και εν τέλει ως άνθρωπο. Μέσα από τα γραφόμενά της παρουσιάζεται και σημαντικό μέρος της σύγχρονης ιστορίας του νεοελληνικού θεάτρου. Κυρίως όμως το βιβλίο αυτό είναι κατάθεση ψυχής.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7827-71-6
Book pages: 
301
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

H Νόνικα Γαληνέα, κόρη καλής οικογενείας, γεννήθηκε στην Ελλάδα μα σπούδασε και έζησε για αρκετό καιρό σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.
Παντρεμένη, έδωσε εξετάσεις στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Ο Κάρολος Κούν μαγεύτηκε από τη νέα ηθοποιό και από τον πρώτο μήνα την είχε πάρει κοντά του στις πρόβες. Η πορεία της στο θέατρο ξεκίνησε με το έργο του Αριστοφάνη "Όρνιθες", με μουσική του Μάνου Χατζιδάκη και κοστούμια του Γιάννη Τσαρούχη.
Μετά την αποχώρησή της από το Θέατρο Τέχνης, ο Δημήτρης Μυράτ της πρότεινε πρωταγωνιστικό ρόλο στη "Σκιά" του Νικοντέμι. Η μεγάλη επιτυχία ήταν το διαβατήριο για τη μετέπειτα πορεία της. Τέσσερα χρόνια μετά ήταν πρωταγωνίστρια του θιάσου Αλεξανδράκης-Γαληνέα στο θέατρο Διονύσια της οδού Αμερικής.
Η γνωριμία του Αλέκου Αλεξανδράκη και της Νόνικας Γαληνέα έφερε, πέρα από έναν μεγάλο έρωτα, σπουδαία δείγματα θεάτρου που αγαπήθηκαν από το αθηναϊκό κοινό.
Εκτός από τη μακρόχρονη θητεία της στο θέατρο στην Ελλάδα, έχει εμφανιστεί σε ιστορικά θέατρα του εξωτερικού, όπως στο Λονδίνο, με μεγάλη επιτυχία.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7827-71-6
Book pages: 
301
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο