Product

Επίτομο γεωγραφικό λεξικό της Ελλάδος

Product

Επίτομο εγκυκλοπαιδικό λεξικό του μαθητή

Επίτομο εγκυκλοπαιδικό αθλητικό λεξικό

Κωδικός:
156637
Description: 

Το παρόν εγκυκλοπαιδικό αθλητικό λεξικό είναι ένα χρηστικό εργαλείο για φιλάθλους, αθλητές, φοιτητές, προπονητές, καθηγητές, Φ.Α., δημοσιογράφους, κ.λπ. Στόχος του είναι να απομονώσει, να συγκεντρώσει, και να καταγράψει όσο το δυνατόν περισσότερους όρους που υπάρχουν στην ελληνική και ξένη αθλητική βιβλιογραφία.

Για την πληρέστερη οργάνωση του λημματολογίου αποδελτιώθηκαν συγγράμματα, περιοδικά, άρθρα, εφημερίδες κ.λπ. ώστε στο λεξικό να περιέχονται όσο το δυνατόν περισσότεροι όροι τους οποίους μπορεί να αναζητήσει και να βρει ο χρήστης για να καλύψει ερωτήματα που προκύπτουν.

32,09 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το παρόν εγκυκλοπαιδικό αθλητικό λεξικό είναι ένα χρηστικό εργαλείο για φιλάθλους, αθλητές, φοιτητές, προπονητές, καθηγητές, Φ.Α., δημοσιογράφους, κ.λπ. Στόχος του είναι να απομονώσει, να συγκεντρώσει, και να καταγράψει όσο το δυνατόν περισσότερους όρους που υπάρχουν στην ελληνική και ξένη αθλητική βιβλιογραφία. Για την πληρέστερη οργάνωση του λημματολογίου αποδελτιώθηκαν συγγράμματα, περιοδικά, άρθρα, εφημερίδες κ.λπ. ώστε στο λεξικό να περιέχονται όσο το δυνατόν περισσότεροι όροι τους οποίους μπορεί να αναζητήσει και να βρει ο χρήστης για να καλύψει ερωτήματα που προκύπτουν. Σε αρκετές περιπτώσεις οι δανειζόμενοι όροι μεταφέρθηκαν αυτολεξεί. Καθώς και οι έννοιες εκείνες που θεωρήθηκαν ότι είναι χρήσιμες σε όλους όσους ασχολούνται γενικά με τον αθλητισμό. Οι όροι τους οποίους θα αναζητήσει και θα βρει ο χρήστης παρατίθενται με απόλυτη αλφαβητική σειρά και προέρχονται από επιστήμες που περιβάλουν την φυσική αγωγή και τον αθλητισμό γενικότερα, όπως π.χ. Προπονητική, Αθλητική Ψυχολογία, Κινητική Συμπεριφορά, Φυσιολογία, Εργοφυσιολογία, Ανατομική, Στατιστική, κ.λπ. Θεωρήθηκε επίσης σκόπιμο σε ορισμένα λήμματα να γίνει μία εκτενέστερη ανάπτυξη και επιμέλεια πέρα από την καθαρά εννοιολογική και μόνο οριοθέτηση των όρων. Οι όροι και οι έννοιες έλκονται από πρωτεύουσες και δευτερεύουσες πηγές. Για περισσότερη διευκόλυνση του αναγνώστη στο παρόν λεξικό υπάρχει ευρετήριο όρων και η βιβλιογραφική αναφορά αυτών σημειώνεται εκθετικά δίπλα από κάθε δείγμα. Η μεταφορά και η επιμέλεια των όρων και των εννοιών ήταν και παραμένει ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα λόγω του μεγάλου όγκου αυτών των πληροφοριών. Είναι σίγουρο ότι ελλείψεις υπάρχουν και θα υπάρχουν αλλά παράλληλα πιστεύουμε ότι σε μεγάλο βαθμό ο στόχος που έθεσαν οι συγγραφείς επετεύχθη και το παρόν λεξικό θα φανεί χρήσιμο σε όλους εκείνους οι οποίοι ασχολούνται ο με τον αθλητισμό και τα σπορ.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8410-73-8
Book pages: 
529
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8410-73-8
Book pages: 
529
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο