Product

Επί παντός και εν ολίγοις

Product

Επί πτερύγων ανέμων

"Επί ποταμών Βαβυλώνος..."

Κωδικός:
120740
Description: 

Ο Μάνος Λουκάκης θα μπορούσε να ενταχθεί στην ποιητική γενιά του '70, μια και ημερολογιακά τουλάχιστον εμπίπτει σ' αυτήν. Παρά ταύτα, δεν διαθέτει τα γνωρίσματά της. Στην ποίησή του είναι εμφανής η αμφιθυμική διάθεση με την οποία θεωρεί τα οικουμενικά ιδεώδη και η ροπή προς την εσωστρέφεια, που παραπέμπουν κατευθείαν στο όραμα της γενιάς του '80.

11,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Μάνος Λουκάκης θα μπορούσε να ενταχθεί στην ποιητική γενιά του '70, μια και ημερολογιακά τουλάχιστον εμπίπτει σ' αυτήν. Παρά ταύτα, δεν διαθέτει τα γνωρίσματά της. Στην ποίησή του είναι εμφανής η αμφιθυμική διάθεση με την οποία θεωρεί τα οικουμενικά ιδεώδη και η ροπή προς την εσωστρέφεια, που παραπέμπουν κατευθείαν στο όραμα της γενιάς του '80. Κινούμενος στο "μεταξύ", στη διαχωριστική γραμμή των πολυσυζητημένων γενεών της αμφισβήτησης και του ιδιωτικού οράματος, παρουσιάζοντας γνωρίσματα που, αν δεν τον κατατάσσουν στους πολιτικούς ποιητές, όμως αφήνουν να διαφαίνεται το ιδεολογικό υπόβαθρο της ποίησής του, έμεινε γενεαλογικά άστεγος και εκούσια ανένταχτος. Το έργο του εκφράζει πολλαπλά βιώματα. Η γραφίδα του εκφεύγει από τους περιγεγραμμένους γενεαλογικούς χώρους. Η σκέψη του μετέχει του συλλογικού αλλά και του ατομικού, του κοινωνικού αλλά και του μονήρους. Γι' αυτό η ποιητική θεώρηση του Μάνου Λουκάκη παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον τόσο ως συνθετική περίπτωση αλλά και ως απόδειξη της αδυναμίας των βεβιασμένων περιοδολογήσεων.
Subtitle: 
Η διαπορητική ποίηση του Μάνου Λουκάκη
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-03-4342-Χ
Book pages: 
158
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θεοδόσης Πυλαρινός είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Κέρκυρα), όπου διδάσκει νεοελληνική φιλολογία και ιστορία του γλωσσικού ζητήματος. Έχει δημοσιεύσει μελέτες στα περισσότερα σύγχρονα λογοτεχνικά περιοδικά. Είναι σύμβουλος έκδοσης και επιμελητής του λογοτεχνικού περιοδικού "Πόρφυρας" και επιστημονικός υπεύθυνος των "Κερκυραϊκών Χρονικών". Επιμελήθηκε διάφορους αφιερωματικούς τόμους και ειδικά τεύχη των περιοδικών "Πόρφυρας" και "Πάροδος". Για το βιβλίο του "Μεθιστορία, μύθος και ιστορία στην ποίηση" του Κυριάκου Χαραλαμπίδη τιμήθηκε στην Κύπρο με το Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου.

Subtitle: 
Η διαπορητική ποίηση του Μάνου Λουκάκη
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-03-4342-Χ
Book pages: 
158
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο