Product

Επαγωγική στατιστική

Product

Έπαινος ψήφου τιμωρητικής

Επαγωγική στατιστική

Κωδικός:
104332
Description: 

Το βιβλίο αυτό είναι ουσιαστικά ο δεύτερος τόμος της εφαρμοσμένης στατιστικής και συμπληρώνει την "Περιγραφική Στατιστική" (Gutenberg 2002). Σ' αυτό το βιβλίο παρουσιάζονται τα σημαντικότερα επαγωγικά στατιστικά (Έλεγχοι Στατιστικής Σημαντικότητας και Διαστήματα Εμπιστοσύνης) που χρησιμοποιούνται στο χώρο των κοινωνικών επιστημών και της Εκπαίδευσης. Όπως και στον πρώτο τόμο, η έμφαση βρίσκεται και εδώ στην κατανόηση και χρήση της στατιστικής και όχι στις πολύπλοκες μαθηματικές εξηγήσεις των τύπων.

15,30 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό είναι ουσιαστικά ο δεύτερος τόμος της εφαρμοσμένης στατιστικής και συμπληρώνει την "Περιγραφική Στατιστική" (Gutenberg 2002). Σ' αυτό το βιβλίο παρουσιάζονται τα σημαντικότερα επαγωγικά στατιστικά (Έλεγχοι Στατιστικής Σημαντικότητας και Διαστήματα Εμπιστοσύνης) που χρησιμοποιούνται στο χώρο των κοινωνικών επιστημών και της Εκπαίδευσης. Όπως και στον πρώτο τόμο, η έμφαση βρίσκεται και εδώ στην κατανόηση και χρήση της στατιστικής και όχι στις πολύπλοκες μαθηματικές εξηγήσεις των τύπων. Η μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στην επιλογή του κατάλληλου κάθε φορά στατιστικού και στη σωστή ερμηνεία του. Επίσης, σε κάθε κεφάλαιο και για κάθε στατιστικό παρουσιάζεται αναλυτικά η στατιστική ανάλυση με τη χρήση του προγράμματος SPSS και η ερμηνεία των αποτελεσμάτων. Και όλα αυτά γίνονται με ένα πολύ απλό τρόπο και με πολλά παραδείγματα από τις κοινωνικές επιστήμες και την εκπαίδευση.
Subtitle: 
Εφαρμοσμένη στις κοινωνικές επιστήμες και την εκπαίδευση με έμφαση στην ανάλυση με υπολογιστές
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-01-1079-4
Book pages: 
227
Book Dimensions: 
23χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ιωάννης Μ. Κατσίλλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδάμαινα της Κω. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Florida State University των ΗΠΑ, απ' όπου πήρε το διδακτορικό του στις κοινωνικές επιστήμες και την εκπαίδευση με εξειδίκευση στην κοινωνική στρωμάτωση και τη μεθοδολογία. Έχει δημοσιεύσεις και εισηγήσεις σε συναφή θέματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επί σειρά ετών δίδαξε Στατιστική, Μεθόδους έρευνας, Κοινωνιολογία και Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Florida State University. Από το 1993 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Πατρών Κοινωνική Διαστρωμάτωση, Κοινωνιολογική Εκπαιδευτική Ήρευνα και Κοινωνική Στατιστική με χρήση Η/Υ στον Τομέα Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Subtitle: 
Εφαρμοσμένη στις κοινωνικές επιστήμες και την εκπαίδευση με έμφαση στην ανάλυση με υπολογιστές
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-01-1079-4
Book pages: 
227
Book Dimensions: 
23χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο