Product

Επικοινωνήστε ελληνικά 3

Product

Επικοινωνήστε σωστά

Επικοινωνήστε με νοήματα

Κωδικός:
127400
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Ο Ντέσμοντ Μόρις ταξίδεψε σε πάνω από εξήντα χώρες πραγματοποιώντας μελέτες της ανθρώπινης συμπεριφοράς, των αναρίθμητων στάσεων του σώματος, των εκφράσεων του προσώπου και των χειρονομιών· από όλα αυτά επέλεξε πάνω από 600 διαφορετικές χειρονομίες

- Στις χριστιανικές χώρες το σταύρωμα των δαχτύλων σημαίνει προστασία αλλά στην Τουρκία το πιθανό τέλος μιας φιλίας.
- Η συνηθισμένη χειρονομία των οδηγών με το άνοιγμα της παλάμης προς το πρόσωπο κάποιου έχει διαφορετική σημασία σε μερικές χώρες.
- Όλοι γελάμε, αλλά, σε κάποια μέρη, το ξεκάρδισμα θεωρείται αγένεια.

14,68 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Ντέσμοντ Μόρις ταξίδεψε σε πάνω από εξήντα χώρες πραγματοποιώντας μελέτες της ανθρώπινης συμπεριφοράς, των αναρίθμητων στάσεων του σώματος, των εκφράσεων του προσώπου και των χειρονομιών· από όλα αυτά επέλεξε πάνω από 600 διαφορετικές χειρονομίες - Στις χριστιανικές χώρες το σταύρωμα των δαχτύλων σημαίνει προστασία αλλά στην Τουρκία το πιθανό τέλος μιας φιλίας. - Η συνηθισμένη χειρονομία των οδηγών με το άνοιγμα της παλάμης προς το πρόσωπο κάποιου έχει διαφορετική σημασία σε μερικές χώρες. - Όλοι γελάμε, αλλά, σε κάποια μέρη, το ξεκάρδισμα θεωρείται αγένεια. Αυτό που είναι ευγενικό σε μια περιοχή είναι άσεμνο σε μια άλλη. Αυτό που είναι φιλικό εδώ είναι εχθρικό αλλού. Στα χέρια σας κρατάτε ένα ασυνήθιστο και προκλητικό βιβλίο που μας ξεναγεί στον κόσμο των χειρονομιών και θα συναρπάσει όλους όσοι ενδιαφέρονται για τη γλώσσα του σώματος.
Subtitle: 
Χειρονομίες, μορφασμοί, στάσεις... που πρέπει να ξέρετε
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-364-350-5
Book pages: 
312
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ντέσμοντ Μόρρις γεννήθηκε στο Γουϊλτσάιρ το 1928 και σπούδασε ζωολογία στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ. Το 1951 πήγε στην Οξφόρδη και, ως μέλος της ομάδας μελέτης και συμπεριφοράς των ζώων του Νίκο Τίνμπερζεν, άρχισε να γράφει τη διδακτορική του διατριβή με θέμα την αναπαραγωγική συμπεριφορά των ψαριών. Παρέμεινε στην Οξφόρδη έως το 1965, ασχολούμενος με άλλες μελέτες για τη συμπεριφορά των ζώων. Στη συνέχεια πήγε στο Λονδίνο, όπου ανέλαβε τη διεύθυνση του νεοϊδρυθέντος τμήματος τηλεοπτικών και κινηματογραφικών ταινιών στο ζωολογικό κήπο. Αφού πέρασε τρία χρόνια γυρίζοντας κινηματογραφικές ταινίες και ετοιμάζοντας προγράμματα για την τηλεόραση με θέμα πάντα τη συμπεριφορά των ζώων, το 1959 ανέλαβε τη θέση του επόπτη των θηλαστικών στη Ζωολογική Εταιρία. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από πενήντα επιστημονικές εργασίες, καθώς και πολλά βιβλία. Ανάμεσά τους τον "Γυμνό πίθηκο" (1967), που πούλησε περισσότερα από δέκα εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες, αλλά και άλλα όπως:" Τα θηλαστικά. Ένας οδηγός για τα υπάρχοντα είδη" (1965), "Ο ανθρώπινος ζωολογικός κήπος" (1969), "Οικεία συμπεριφορά" (1971), "Παρατηρώντας τον άνθρωπο" (1977), "Χειρονομίες" (1979), κ.ά.

Subtitle: 
Χειρονομίες, μορφασμοί, στάσεις... που πρέπει να ξέρετε
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-364-350-5
Book pages: 
312
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο