Product

Επικοινωνία και εκπαίδευση ατόμων με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές / αυτισμό

Product

Επικοινωνία με την άλλη πλευρά

Επικοινωνία και κοινωνία

Κωδικός:
45167
Description: 

Βρισκόμαστε στην αυγή ενός νέου αιώνα και πληθαίνουν τα ερωτήματα όσον αφορά στα κύρια χαρακτηριστικά του κόσμου που έρχεται. Πολλά σενάρια και εικασίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας, από υπεραισιόδοξες έως άκρως απαισιόδοξες απόψεις. Το βέβαιο όμως είναι ότι, όσο ο κόσμος εξελίσσεται και παράλληλα γίνεται όλο και πιο σύνθετος, τόσο περισσότερο τα Μέσα Επικοινωνίας καταλαμβάνουν μια κυρίαρχη θέση και συχνά υπερισχύουν έναντι άλλων τομέων της κοινωνίας, αλλά και της οικονομίας.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Βρισκόμαστε στην αυγή ενός νέου αιώνα και πληθαίνουν τα ερωτήματα όσον αφορά στα κύρια χαρακτηριστικά του κόσμου που έρχεται. Πολλά σενάρια και εικασίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας, από υπεραισιόδοξες έως άκρως απαισιόδοξες απόψεις. Το βέβαιο όμως είναι ότι, όσο ο κόσμος εξελίσσεται και παράλληλα γίνεται όλο και πιο σύνθετος, τόσο περισσότερο τα Μέσα Επικοινωνίας καταλαμβάνουν μια κυρίαρχη θέση και συχνά υπερισχύουν έναντι άλλων τομέων της κοινωνίας, αλλά και της οικονομίας. Επίσης, οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, κοινωνικοί θεσμοί εξαναγκάζονται να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης επικοινωνίας, με αποτέλεσμα η διαμόρφωση και η πορεία των σύγχρονων κοινωνιών να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα σύγχρονα Μέσα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, τα οποία αποκτούν όλο και περισσότερο μια οικουμενική διάσταση και εμβέλεια και λειτουργούν εντός και κατά μήκος διαφορετικών κρατών. Στην αυγή του εικοστού πρώτου αιώνα βρισκόμαστε ενώπιον μιας ταχύτατης και σημαντικής μετάβασης, στην οποία οι επικοινωνιακοί θεσμοί και διαδικασίες βρίσκονται στο κέντρο των εντάσεων, ενώ νέα δεδομένα προκύπτουν από τις τεχνολογικές και κοινωνικές αλλαγές. Η εξέλιξη των Μέσων είναι μέρος του εκσυγχρονισμού της κοινωνίας και της αναπροσαρμογής της δημόσιας σφαίρας. Στο βιβλίο αυτό οι συγγραφείς αναλύουν τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί και συνεχίζουν να συντελούνται στα Μέσα Επικοινωνίας στο επίπεδο της θεωρίας, της δομής και, πιο συγκεκριμένα, στο πεδίο της ενημέρωσης, της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και, βεβαίως, της επικοινωνίας.
Subtitle: 
Από τον εικοστό στον εικοστό πρώτο αιώνα
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-03-2895-1
Book pages: 
473
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές, ΜΑ και ΡhD Στατιστικής, στο Πανεπιστήμιο New Brunswick (UNB) του Καναδά. Διετέλεσε ερευνητής και λέκτορας του Τμήματος Μαθηματικών και Στατιστικής του UNB και ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. 'Εχει γράψει μαζί με άλλους τρία βιβλία και έχει δημοσιεύσει πανεπιστημιακές σημειώσεις στατιστικής, έρευνες και επιστημονικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, βιβλία και συλλογικούς τόμους.

Subtitle: 
Από τον εικοστό στον εικοστό πρώτο αιώνα
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-03-2895-1
Book pages: 
473
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο