Product

Επιστήμη

Product

Επιστήμη εν δράσει

Επιστήμη

Κωδικός:
84009
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Σύμφωνα με την κοινωνιολογία της γνώσης και της επιστήμης, η επιστήμη συνιστά "καθαρή" και "αντικειμενική" γνώση, η οποία δεν «μολύνεται» από κοινωνικούς παράγοντες που τη στρεβλώνουν ή την εκτρέπουν από την ανακάλυψη της «αληθινής» φύσης του φυσικού κόσμου.

19,08 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σύμφωνα με την κοινωνιολογία της γνώσης και της επιστήμης, η επιστήμη συνιστά "καθαρή" και "αντικειμενική" γνώση, η οποία δεν «μολύνεται» από κοινωνικούς παράγοντες που τη στρεβλώνουν ή την εκτρέπουν από την ανακάλυψη της «αληθινής» φύσης του φυσικού κόσμου. Το βιβλίο του Steve Woolgar αποτελεί μια νέα, κριτική προσέγγιση, γνωστή ως "κοινωνικές σπουδές της επιστήμης", η οποία πραγματεύεται το κοινωνικό πλαίσιο της επιστήμης όπως ακριβώς το πλαίσιο των άλλων κοινωνικών δραστηριοτήτων. Η προσέγγιση αυτή αφορά επίσης το επιστημονικό καθεστώς της κοινωνιολογίας καθώς και τα συναφή προβλήματα της αντικειμενικότητας και της υποκειμενικότητας. Ευκρινώς τεκμηριωμένο, αυθεντικό και διδακτικό σε σχέση με το θεσμό και την πρακτική της επιστήμης, το βιβλίο του Woolgar θα συγκινήσει επιστήμονες κάθε κατηγορίας -των κοινωνικών ή των φυσικών επιστημών- και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το πώς λειτουργεί η επιστήμη και η επιστημονική σκέψη.
Subtitle: 
Η ιδέα καθ' αυτήν
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7778-74-Χ
Book pages: 
173
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Steve Woolgar σπούδασε μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα στην κοινωνιολογία της επιστημονικής γνώσης. Εργάσθηκε σε γνωστά πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά (μεταξύ αυτών το ΜΙΤ και το McGill), αλλά και στην Ecole des Mines, στο Παρίσι, και στο Πανεπιστήμιο Brunel, στο Λονδίνο (ως καθηγητής κοινωνιολογίας). Σήμερα κατέχει την έδρα μάρκετινγκ και κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Subtitle: 
Η ιδέα καθ' αυτήν
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7778-74-Χ
Book pages: 
173
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο