Product

Επιχειρήσεις των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης

Product

Επιχείρηση "Αριάδνη"

Επιχειρήσεις των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης

Κωδικός:
131172
Description: 

[...] Με την εργασία αυτή επιχειρείται μια αναλυτική προσέγγιση και παρουσίαση του θεσμού της δημοτικής, κοινοτικής και νομαρχιακής "επιχείρησης" τόσο ως προς το νομικό καθεστώς, όσο και ως προς την πραγματική κατάσταση και τα προβλήματα που έχουν αναδειχθεί ή αντιμετωπισθεί μέσα από την δεκαπεντάχρονη εμπειρία εφαρμογής του, με στόχο τον εμπλουτισμό της επιστημονικής έρευνας στην τομέα των επιχειρήσεων της αυτοδιοίκησης. Η μέχρι σήμερα βιβλιογραφία για τις επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης στον ελληνικό χώρο είναι περιορισμένη.

33,55 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Με την εργασία αυτή επιχειρείται μια αναλυτική προσέγγιση και παρουσίαση του θεσμού της δημοτικής, κοινοτικής και νομαρχιακής "επιχείρησης" τόσο ως προς το νομικό καθεστώς, όσο και ως προς την πραγματική κατάσταση και τα προβλήματα που έχουν αναδειχθεί ή αντιμετωπισθεί μέσα από την δεκαπεντάχρονη εμπειρία εφαρμογής του, με στόχο τον εμπλουτισμό της επιστημονικής έρευνας στην τομέα των επιχειρήσεων της αυτοδιοίκησης. Η μέχρι σήμερα βιβλιογραφία για τις επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης στον ελληνικό χώρο είναι περιορισμένη. Αντίστοιχη εργασία για τις επιχειρήσεις της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία να μελετά τις επιχειρήσεις ως θεσμό που παρεμβαίνει στην οικονομία και συγχρόνως εξυπηρετεί τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν έχει δημοσιευτεί. [...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)
Subtitle: 
Νομικό καθεστώς και στοιχεία επιχειρήσεων από το 1833 έως και σήμερα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-208-769-2
Book pages: 
236
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Αθανασία Τριανταφυλλοττούλου σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι Διδάκτωρ πολιτικών επιστημών του Πανεπιστήμιου Αθηνών και Επίκουρος Καθηγήτρια Αναπτυξιακών Θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Ασχολήθηκε με το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα προβλήματα της διοίκησης, οργάνωσης και λειτουργίας του θεσμού, ως νομικός σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. Έχει συμμετάσχει σε επιτροπές για την επεξεργασία νομοθετικών ρυθμίσεων σχετικών με το καθεστώς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το επιστημονικό και ερευνητικό της έργο αναφέρεται στη τοπική αυτοδιοίκηση, ως διοικητικού, πολιτικού και αναπτυξιακού θεσμού. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και σημαντικό αριθμό άρθρων για τη τοπική αυτοδιοίκηση και τους αναπτυξιακούς θεσμούς αυτής.

Subtitle: 
Νομικό καθεστώς και στοιχεία επιχειρήσεων από το 1833 έως και σήμερα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-208-769-2
Book pages: 
236
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο