Product

Ευμενίδες

Product

Ευμενίδες

Ευμενίδες

Κωδικός:
125451
Description: 

Το φιλόδοξο αυτό μυθιστόρημα και ταυτόχρονα ιστορικό πόνημα αποτελεί μια ματιά εκ των έσω στα γρανάζια της μηχανής θανάτου που έθεσε σε λειτουργία η ναζιστική Γερμανία στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

30,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Το φιλόδοξο αυτό μυθιστόρημα και ταυτόχρονα ιστορικό πόνημα αποτελεί μια ματιά εκ των έσω στα γρανάζια της μηχανής θανάτου που έθεσε σε λειτουργία η ναζιστική Γερμανία στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο δόκτωρ Μαξιμίλιαν Άουε, αφηγητής και πρωταγωνιστής στις Ευμενίδες, είναι ένα τέρας. Ένα καλλιεργημένο, δίγλωσσο, διανοούμενο τέρας που προσπαθεί να κάνει τον αναγνώστη να κατανοήσει τις αποτρόπαιες πράξεις του. Μέσα από τη δίνη ιστορικών συμβάντων που συντάραξαν την ανθρωπότητα αναδύονται οι μοναχικές, μελαγχολικές σκέψεις ως προς την ενοχή αλλά και το προαποφασισμένο των γεγονότων της ζωής του ίδιου του Μαξιμίλιαν, εγκληματία των SS. Με αναφορές στη μυθολογία, τη μουσική και τη λογοτεχνία και με βασικό το ερώτημα να ταλανίζει τον αφηγητή για το πόσα γνωρίζει η κοινωνία και πόσα επιθυμεί να μάθει για τις φρικαλεότητες των σκοτεινών πλευρών της Ιστορίας και για το πέπλο που καλύπτει την ιδεολογία των ναζί, παρακολουθούμε την ιστορία του δόκτορος Άουε και τις σκοτεινές πτυχές της προσωπικότητάς του.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-14-1649-8
Book pages: 
955
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τζόναθαν Λίτελ, γιος του εβραϊκής καταγωγής συγγραφέα Robert Littell, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1967 και μεγάλωσε ανάμεσα στη Γαλλία και στις ΗΠΑ, έχοντας διπλή υπηκοότητα. Τελείωσε το Λύκειο στη Γαλλία και στη συνέχεια αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ, γράφοντας, κατά τη διάρκεια των σπουδών του, το μυθιστόρημα "Bad Voltage". Μεταξύ 1994-2001 εργάστηκε για τη μη κυβερνητική οργάνωση Action Against Hunger, σε χώρες όπως η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Ρωσία, η Τσετσενία, το Κονγκό, η Σιέρα Λεόνε, το Αφγανιστάν, κ.ά. Το μυθιστόρημά του "Ευμενίδες" ("Les Bienveillantes"), γράφτηκε στη γαλλική γλώσσα και τιμήθηκε με τα βραβεία Goncourt και Μεγάλο Βραβείο Μυθιστορήματος της Γαλλικής Ακαδημίας το 2006.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-14-1649-8
Book pages: 
955
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο