Product

Εφαρμογές λογιστικής

Product

Εφαρμογές μαθηματικού λογισμού σε επιχειρησιακά και οικονομικά προβλήματα

Εφαρμογές μαθηματικού λογισμού σε επιχειρησιακά και οικονομικά προβλήματα

Κωδικός:
76740
Manufacturer: 
Description: 

Η παρούσα έκδοση του βιβλίου διαφέρει από την προηγούμενη - Β' έκδοση- ως προς τα ακόλουθα. Έχουν διορθωθεί όσα λάθη εντοπίσθηκαν στην προηγούμενη έκδοση. Έχουν προστεθεί επιπλέον ασκήσεις στα κεφάλαια 3, 4, 6, 7 και 8 του βιβλίου καθώς και κάποια περαιτέρω παραδείγματα-εφαρμογές μαθηματικού λογισμού σε επιχειρησιακά και οικονομικά προβλήματα.

37,28 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η παρούσα έκδοση του βιβλίου διαφέρει από την προηγούμενη - Β' έκδοση- ως προς τα ακόλουθα. Έχουν διορθωθεί όσα λάθη εντοπίσθηκαν στην προηγούμενη έκδοση. Έχουν προστεθεί επιπλέον ασκήσεις στα κεφάλαια 3, 4, 6, 7 και 8 του βιβλίου καθώς και κάποια περαιτέρω παραδείγματα-εφαρμογές μαθηματικού λογισμού σε επιχειρησιακά και οικονομικά προβλήματα. Στην έκδοση αυτή του βιβλίου έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα οι συνάδελφοι μου Ιουλία Αρμάγου, Παντελής Υψηλάντης και Ανδριανός Τσεκρέκος, οι οποίοι μεταξύ άλλων εποικοδομητικών σχολίων προσέφεραν μια σειρά από ασκήσεις που χρησιμοποιούνται στο βιβλίο. Βεβαίως κανένας από τους παραπάνω δεν είναι υπεύθυνος για τυχόν παραλείψεις ή λάθη, που μπορεί να υπάρχουν ακόμα. Θερμές ευχαριστίες για την άριστη συνεργασία μας προς τον εκδοτικό οίκο Γ. Μπένου. Μανώλης Γ. Καβουσανός Αθήνα, Σεπτέμβριος 2006
Subtitle: 
Παρουσίαση με τη χρήση του Excel
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8249-21-Χ
Book pages: 
499
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μανώλης Γ. Καβουσανός είναι καθηγητής χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε Πτυχίο και Masters Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Κολέγιο Queen Mary and Westfield και Κολέγιο Birkbeck, αντίστοιχα) και Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Σίτυ του Λονδίνου. Εργάστηκε στην Επιχειρησιακή Σχολή του τελευταίου Πανεπιστημίου, όπου εξελίχθηκε ως μέλος ΔΕΠ στη βαθμίδα του Reader στα Ναυτιλιακά Οικονομικά και Χρηματοοικονομική. Το 1996 ίδρυσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (MSc) σε Εμπόριο, Μεταφορές και Χρηματοοικονομική, του οποίου διετέλεσε Διευθυντής, μέχρι το 2001. Ταυτόχρονα έχει εργαστεί ως εμπειρογνώμων στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και σε άλλους διεθνείς Οργανισμούς και επιχειρήσεις σε θέματα Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών.
Η διδακτική του εμπειρία περιλαμβάνει διδασκαλία σε προπτυχιακό (BSc, BA) και μεταπτυχιακό (MSc, MBA, PhD) επίπεδο, σε μαθήματα όπως: Χρηματοοικονομική Διοίκηση, Χρηματοοικονομική των Επιχειρήσεων, Επενδύσεις, Χρηματοοικονομικά Παράγωγα, Εφαρμοσμένη Οικονομετρία, Μαθηματικά και Στατιστική για Επιχειρήσεις, Ναυτιλιακά Οικονομικά και Χρηματοδότηση και Η-Υ. Έχει μετεκπαιδευτεί σε θέματα διδασκαλίας, είναι μέλος του Ινστιτούτου Γνώσης και Διδασκαλίας της Βρετανίας από το 2000 και κέρδισε το Βραβείο Διδασκαλίας της Επιχειρησιακής Σχολής του Πανεπιστημίου του Σίτυ το 2001. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο LUISS της Ρώμης, διατελεί επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Έρασμος στο Ρότερνταμ, Ολλανδία, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και συνεργάζεται ως εκπαιδευτικό προσωπικό και συντονίζει τη θεματική ενότητα στις Ποσοτικές Μεθόδους στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό ερευνητικών εργασιών στους τομείς των Χρηματοοικονομικών Παραγώγων, Επενδύσεων, Ναυτιλιακής Χρηματοδότησης, Ναυτιλιακών και Εφαρμοσμένης Οικονομικής.

Subtitle: 
Παρουσίαση με τη χρήση του Excel
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8249-21-Χ
Book pages: 
499
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο