Product

Ζεν, ταρώ

Product

Ζενερίκ

Ζεν, φιλοσοφία και πράξη

Κωδικός:
88712
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο "Ζεν, Φιλοσοφία και πράξη" παρουσιάζει τις δύο δυναμικές όψεις του Ζεν -τον τρόπο ζωής και τη φιλοσοφία του. Ο δρ. Τιτς Τιεν-Αν ανιχνεύει την ιστορία του Ζεν μέσα στο γενικό πλαίσιο της βουδιστικής σκέψης και στη συνέχεια εστιάζει στην ουσιαστική ενότητα της θεωρίας και της πράξης, της ακινησίας και της δράσης, της σοφίας και της ευσπλαχνίας. Το καθένα από τα δεκατέσσερα κεφάλαια περιγράφει πλήρως μια ιδιαίτερη διαλογιστική μέθοδο. Αυτές οι μέθοδοι ποικίλλουν από σχετικά απλές έως πιο περίπλοκες τεχνικές, όπως διδάσκονται στις παραδόσεις του Ζεν Βουδισμού.

11,92 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο "Ζεν, Φιλοσοφία και πράξη" παρουσιάζει τις δύο δυναμικές όψεις του Ζεν -τον τρόπο ζωής και τη φιλοσοφία του. Ο δρ. Τιτς Τιεν-Αν ανιχνεύει την ιστορία του Ζεν μέσα στο γενικό πλαίσιο της βουδιστικής σκέψης και στη συνέχεια εστιάζει στην ουσιαστική ενότητα της θεωρίας και της πράξης, της ακινησίας και της δράσης, της σοφίας και της ευσπλαχνίας. Το καθένα από τα δεκατέσσερα κεφάλαια περιγράφει πλήρως μια ιδιαίτερη διαλογιστική μέθοδο. Αυτές οι μέθοδοι ποικίλλουν από σχετικά απλές έως πιο περίπλοκες τεχνικές, όπως διδάσκονται στις παραδόσεις του Ζεν Βουδισμού. Για τον αρχάριο σπουδαστή το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί ένα γερό θεμέλιο στη θεωρία και στην τεχνική του Ζεν. Για τον προχωρημένο σπουδαστή η απλότητα και η διαύγεια του ύφους του διαλύει το μυστήριο που περιβάλλει πολλές ερμηνείες της άσκησης του Ζεν και εμβαθύνει στην κατανόηση σχετικά με την εφαρμογή του Ζεν στην καθημερινή ζωή.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-04-2570-1
Book pages: 
241
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τιτς Τιεν - Αν, δρ. φιλολογίας του Πανεπιστημίου Βασέντα, συγγραφέας για το Βουδισμό και το Ζεν στο Βιετνάμ, υπήρξε ένας από τους πιο σύγχρονους μελετητές και θρησκευτικούς ηγέτες. Δίδαξε φιλοσοφία και Βουδισμό στα πανεπιστήμια του Χούε και της Σαϊγκόν και υπήρξε συνιδρυτής του βουδιστικού πανεπιστημίου Βαν-Χαν στο Βιετνάμ. Στο Λος Άντζελες ίδρυσε το Διεθνές Κέντρο Βουδιστικού Διαλογισμού και το Κολέγιο Ανατολικών Μελετών, υπηρετώντας ως ηγούμενος, πρόεδρος και καθηγητής. Το 1974 χρίστηκε Αρχιεπίσκοπος των Βιετναμέζων βουδιστών της Αμερικής και εκπλήρωσε τα ποικίλα καθήκοντά του μέχρι το θάνατό του, το 1980.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-04-2570-1
Book pages: 
241
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο