Product

Ζωή σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία

Product

Ζωή σε τέσσερα επίπεδα

Ζωή σε προστασία

Κωδικός:
136648
Manufacturer: 
Description: 

Στη Δαδιά ο μαυρόγυπας πετά αργά και εντυπωσιακά, κρατώντας σχεδόν ακίνητα τα φτερά του, που το άνοιγμά τους φτάνει τα 2,5 μέτρα. Στον Έβρο οι πιο κομψοί επισκέπτες είναι αναμφίβολα τα λευκά και ροδόχρωμα φλαμίγκο, ενώ στην Οίτη κυριαρχούν οι νάρκισσοι, που το άρωμά τους είναι πιο έντονο από κάθε άλλου αγριολούλουδου.

45,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Στη Δαδιά ο μαυρόγυπας πετά αργά και εντυπωσιακά, κρατώντας σχεδόν ακίνητα τα φτερά του, που το άνοιγμά τους φτάνει τα 2,5 μέτρα. Στον Έβρο οι πιο κομψοί επισκέπτες είναι αναμφίβολα τα λευκά και ροδόχρωμα φλαμίγκο, ενώ στην Οίτη κυριαρχούν οι νάρκισσοι, που το άρωμά τους είναι πιο έντονο από κάθε άλλου αγριολούλουδου. H "Ζωή σε Προστασία" είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στην άγρια φύση της Ελλάδας. Μέσα από τις Περιοχές Ιδιαίτερης Οικολογικής Αξίας αποκαλύπτεται η μοναδική της ποικιλομορφία και βιοποικιλότητα, ενώ συνάμα παρουσιάζεται ο αγώνας εκατοντάδων ειδών για την επιβίωσή τους κόντρα στις ανθρωπογενείς παρεμβάσεις. Με πλήθος από γεωγραφικά, ιστορικά και ταξιδιωτικά στοιχεία, είναι ένα μοναδικό λεύκωμα-οδηγός για τα Εθνικά μας Πάρκα. Μέσα από το φακό των πιο αξιόλογων φωτογράφων άγριας φύσης της Ελλάδας αποτυπώνεται η απαράμιλλη ομορφιά των περιοχών που παρουσιάζονται, καθώς και η συμπεριφορά των απειλούμενων ειδών στο φυσικό τους περιβάλλον. Σ' αυτό το μαγευτικό ταξίδι ο αναγνώστης θα γνωρίσει τα πιο αντιπροσωπευτικά είδη της ελληνικής χλωρίδας και πανίδας, καθώς και τα πιο σημαντικά οικοσυστήματα, πολλά από τα οποία κινδυνεύουν άμεσα με εξαφάνιση. Θα συναντήσει τον κορμοράνο της Κερκίνης και τον αργυροπελεκάνο των Πρεσπών· το ρινοδέλφινο του Αμβρακικού και το ελάφι της Πάρνηθας· την κουκουναριά της Στροφυλιάς και τη σημύδα της Ροδόπης· το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου και τα νούφαρα της Παμβώτιδας· το νερόφιδο του Σχινιά, τη σαλαμάνδρα της Καρπάθου και το αγρίμι των Λευκών Ορέων της Κρήτης· τα άγρια άλογα του Αίνου και το βασιλαετό της Δαδιάς· το νεροβούβαλο της Κερκίνης, το ζαρκάδι και την καφέ αρκούδα της Πίνδου. Η "Ζωή σε Προστασία" απευθύνεται στον καθένα που αγαπά το φυσικό κόσμο, την πιο βαθιά πηγή ομορφιάς, έκπληξης και χαράς υπενθυμίζοντας πως αξίζει να προστατεύσουμε όσα θαυμαστά εξακολουθούν να υπάρχουν.
Subtitle: 
Τα εθνικά πάρκα και οι προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6829-07-3
Book pages: 
322
Book Dimensions: 
32χ30
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Στέλλα Αδαμαντοπούλου σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ασχολήθηκε από τα φοιτητικά της ακόμα χρόνια με την καταγραφή της ορνιθοπανίδας σημαντικών περιοχών της Ελλάδας, όπως το Εθνικό θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων, η Δαδιά, η Οίτη, ο Παρνασσός, οι υγρότοποι της Κρήτης. Η αγάπη της για την ελληνική φύση δεν την άφησε να παραμείνει για πολύ στο χώρο της εκπαίδευσης, τον οποίο υπηρέτησε για λίγο διάστημα. Το ενδιαφέρον της κέρδισε τελικά η απειλούμενη με εξαφάνιση μεσογειακή φώκια, ένα από τα σπανιότερα είδη του κόσμου, που η Ελλάδα έχει την τύχη να φιλοξενεί ακόμα. Είναι ιδρυτικό μέλος της MOm/Εταιρείας για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας και από το 1990 υπεύθυνη των δράσεων προστασίας της οργάνωσης στο νότιο Αιγαίο. Παράλληλα, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά με ταξιδιωτικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Subtitle: 
Τα εθνικά πάρκα και οι προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6829-07-3
Book pages: 
322
Book Dimensions: 
32χ30
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο