Product

Ηγεμόνας

Product

Ηγεμονία και φεμινισμός

Ηγεμονία ή επιβίωση

Κωδικός:
90905
Description: 

Για τουλάχιστον έναν αιώνα οι ΗΠΑ ακολουθούν ιμπεριαλιστική πολιτική με στόχο την κυριαρχία στην υφήλιο. Οι ηγέτες της χώρας αυτής έχουν αποδείξει -όπως συνέβη κατά την κρίση της Κούβας το 1962- ότι είναι πρόθυμοι να πραγματοποιήσουν αυτό το όνειρο χωρίς να υποογίζουν τις συνέπειες. Η κυβέρνηση Μπους εντείνει τώρα αυτή την προσπάθεια, οδηγώντας τον κόσμο στα άκρα και θέτοντας εκ των πραγμάτων το δίλημμα "ηγεμονία ή επιβίωση".

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Για τουλάχιστον έναν αιώνα οι ΗΠΑ ακολουθούν ιμπεριαλιστική πολιτική με στόχο την κυριαρχία στην υφήλιο. Οι ηγέτες της χώρας αυτής έχουν αποδείξει -όπως συνέβη κατά την κρίση της Κούβας το 1962- ότι είναι πρόθυμοι να πραγματοποιήσουν αυτό το όνειρο χωρίς να υποογίζουν τις συνέπειες. Η κυβέρνηση Μπους εντείνει τώρα αυτή την προσπάθεια, οδηγώντας τον κόσμο στα άκρα και θέτοντας εκ των πραγμάτων το δίλημμα "ηγεμονία ή επιβίωση". Στο βιβλίο αυτό ο Νόαμ Τσόμσκυ εξετάζει πώς φτάσαμε σ' αυτό το σημείο, ποιους κινδύνους διατρέχουμε και για ποιό λόγο η ηγεσία των ΗΠΑ δεν διστάζει να θέσει σε κίνδυνο το μέλλον του ανθρώπινου είδους. Με τη συνηθισμένη αφοπλιστική λογική του ο Τσόμσκυ αναλύει τις μεθόδους που ακολουθεί η αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να επιτύχει πάση θυσία την παγκόσμια ηγεμονία: Οι μονομερείς ενέργειες, η υπονόμευση των διεθνών θεσμών, η κρατική τρομοκρατία, η στρατιωτικοποίηση του διαστήματος, καθώς και η συστηματική προπαγάνδα χρησιμοποιούνται για να επιβάλει τη θέλησή της η μοναδική υπερδύναμη. Στη σημερινή εποχή, αποφαίνεται ο Τσόμσκυ, η αυτοκρατορία οδηγεί στην καταστροφή. Με ξεκάθαρη επιχειρηματολογία, τεκμηριωμένη από πλήθος πηγών και μαρτυριών, το βιβλίο αυτό αποτελεί φιλόδοξο και εμπεριστατωμένο έργο ενός κορυφαίου πολιτικού στοχαστή του καιρού μας.
Subtitle: 
Η εκστρατεία της Αμερικής για παγκόσμια κυριαρχία
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-16-1419-2
Book pages: 
447
Book Dimensions: 
14χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νόαμ Τσόμσκυ γεννήθηκε το 1928 στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Είναι παγκοσμίως γνωστός ως πολιτικός ακτιβιστής, συγγραφέας και ομότιμος καθηγητής γλωσσολογίας του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), όπου άρχισε να διδάσκει το 1955. Έχει γράψει και διδάξει γλωσσολογία, φιλοσοφία και πολιτική. Στα έργα του συμπεριλαμβάνονται τα βιβλία: "Εξουσίες και προοπτικές", "Νέα και παλιά παγκόσμια τάξη", "Αποτρέποντας τη δημοκρατία", "Κατασκευάζοντας τη συναίνεση" (με τον Ε.Σ. Χέρμαν), "Έτος 501: η κατάκτηση συνεχίζεται", "Τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους", "Ο νέος στρατιωτικός ανθρωπισμός", "Νέοι ορίζοντες στη μελέτη της γλώσσας και της νόησης", "Τρομοκρατικά κράτη" και "Μια νέα γενιά χαράζει τα όρια". Παραμένει από τους επιφανέστερους εκπροσώπους της "αριστερής" αμερικανικής σκέψης. Οι προσπάθειές του για τη διεύρυνση της δημοκρατίας και για μια μη βίαιη υπερδύναμη, έχουν τιμηθεί σε όλο τον κόσμο από κινήματα ειρήνης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Subtitle: 
Η εκστρατεία της Αμερικής για παγκόσμια κυριαρχία
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-16-1419-2
Book pages: 
447
Book Dimensions: 
14χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο