Product

Ημερολόγιο μιας απιστίας

Product

Ημερολόγιο μιας καταστροφής

Ημερολόγιο μιας κακής χρονιάς

Κωδικός:
125779
Manufacturer: 
Description: 

Το νέο μυθιστόρημα του νομπελίστα συγγραφέα, στο οποίο συνδυάζονται δύο φαινομενικά ασυμβίβαστες αφηγηματικές φωνές, ενός ηλικιωμένου συγγραφέα πολιτικών δοκιμίων και της νεαρής δακτυλογράφου του.

15,59 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το νέο μυθιστόρημα του νομπελίστα συγγραφέα, στο οποίο συνδυάζονται δύο φαινομενικά ασυμβίβαστες αφηγηματικές φωνές, ενός ηλικιωμένου συγγραφέα πολιτικών δοκιμίων και της νεαρής δακτυλογράφου του. Ένας διάσημος συγγραφέας, στα εβδομήντα του, καλείται να συνεισφέρει σε έναν συλλογικό τόμο δοκιμίων με τίτλο "Σκληρές απόψεις". Θεωρεί ότι του δίνεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκθέσει τις απόψεις του για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τον ίδιο και τα οποία στην ουσία εκφράζουν τον προβληματισμό και την αβεβαιότητα των πολιτών στις σύγχρονες δημοκρατίες. Έτσι αναπτύσσει τις σκέψεις του για τον αναρχισμό και την τρομοκρατία, για την Αλ Κάιντα, για τη σχέση πολίτη και κράτους, για τον Μακιαβέλι, για την κρίση των πανεπιστημίων, για τη θεωρία της εξέλιξης, για την πορνογραφία, για τον Μπαχ, τον Τολστόι και τον Ντοστογιέβσκι αλλά και για τον Τόνι Μπλερ και τον Χάρολντ Πίντερ, καθώς και για άλλα πολλά. Η τυχαία γνωριμία του με μια νέα και ελκυστική γυναίκα, που θα τον συγκινήσει ερωτικά, θα τον φέρει σε άμεση επαφή με τον τρόπο σκέψης και τη συμπεριφορά των νεότερων, κατεξοχήν απολιτικών, γενεών. Η παρουσία του συντρόφου της, συμβούλου επενδύσεων και φανατικού οπαδού της νεοφιλελεύθερης αγοράς, θα πυροδοτήσει την αρχέγονη αντιπαράθεση των αρσενικών για τη γυναίκα, ενώ θα δώσει την ευκαιρία στο συγγραφέα να διατυπώσει μια σειρά από ανελέητα ειλικρινείς σκέψεις για τα γηρατειά.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-455-278-3
Book pages: 
242
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τζον Μάξγουελ Κούτσι γεννήθηκε το 1940 στο Κέιπ Τάουν. Σπούδασε στη Νότιο Αφρική και στις ΗΠΑ, όπου εργάστηκε ως καθηγητής πανεπιστημίου ως το 1983. Το 1984 εκλέχτηκε καθηγητής αγγλικής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν. Το 2002 μετακόμισε στην Αυστραλία, όπου και διαμένει. Η καριέρα του ως συγγραφέα ξεκίνησε το 1974. Έχει γράψει τα βιβλία: "Dusklands" (ελλ. μτφρ. "Σκοτεινές χώρες", 1974), "Στην καρδιά της χώρας" (1977), "Περιμένοντας τους βαρβάρους" (1980, Κρατικό Βραβείο Πεζογραφίας, το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της Νότιας Αφρικής, βραβεία James Tait Black και Geoffrey Faber), "Βίος και Πολιτεία του Μάικλ Κ." (1983, βραβείο Booker, βραβείο Femina και Κρατικό Βραβείο Πεζογραφίας), "Foe" (ελλ. μτφρ. "Μια γυναίκα στο νησί του Ροβινσώνα", 1986), "Τα χρόνια του σιδήρου" (1990, βραβείο της Sunday Express για το Βιβλίο της Χρονιάς), "Ο άρχοντας της Πετρούπολης" (1994, Διεθνές Βραβείο Μυθοπλασίας των Irish Times), "Ατίμωση" (1999, βραβείο Booker και Commonwealth writers'), "Ελίζαμπεθ Κοστέλο" (2003), "Slow man" (ελλ. μτφρ. "Ένας αργός άνθρωπος", 2005), τα αυτοβιογραφικά αφηγήματα "Σκηνές απ' τη ζωή ενός παιδιού" (1997, υποψήφιο για το National Book Critics Circle Award) και "Σκηνές απ' τη ζωή ενός νέου", καθώς και δοκίμια λογοτεχνικού περιεχομένου. Ο Τζ. Μ. Κούτσι ήταν ο πρώτος συγγραφέας που είχε την τιμή να του απονεμηθεί δύο φορές το βραβείο Booker. Το 2003 τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Έχει επίσης τιμηθεί με το βραβείο της Κοινοπολιτείας, το Prix Etranger Femina και έχει λάβει τρεις φορές την υψηλότερη τιμητική διάκριση στη χώρα του.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-455-278-3
Book pages: 
242
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο