Product

Ημερολόγιο 2007

Product

Ημερολόγιο 2007

Ημερολόγιο 2007

Κωδικός:
113387
Description: 

Έξι χιλιάδες διαφορετικά είδη χρειάζονται για να γίνει ένα μπουκέτο με όλα τα λουλούδια που φύονται στην Ελλάδα. Κι απ' αυτά, τα εννιακόσια είδη είναι ενδημικά, δεν συναντώνται σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου, αφού η Ελλάδα είναι ο πλουσιότερος βοτανολογικός κήπος της Ευρώπης. Όλη η πορεία του πολιτισμού στον χώρο και τον χρόνο, όλο το ταξίδι της ζωής από την αρχή έως το τέλος, συνοδεύεται από τα λουλούδια που δίνουν χρώμα και άρωμα γιορτής σε στιγμές δημόσιες και ιδιωτικές.

16,52 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Έξι χιλιάδες διαφορετικά είδη χρειάζονται για να γίνει ένα μπουκέτο με όλα τα λουλούδια που φύονται στην Ελλάδα. Κι απ' αυτά, τα εννιακόσια είδη είναι ενδημικά, δεν συναντώνται σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου, αφού η Ελλάδα είναι ο πλουσιότερος βοτανολογικός κήπος της Ευρώπης. Όλη η πορεία του πολιτισμού στον χώρο και τον χρόνο, όλο το ταξίδι της ζωής από την αρχή έως το τέλος, συνοδεύεται από τα λουλούδια που δίνουν χρώμα και άρωμα γιορτής σε στιγμές δημόσιες και ιδιωτικές. Ραίνουμε και στεφανώνουμε με άνθη τον νικητή, τον Επιτάφιο, τους νεόνυμφους, τους καλλιτέχνες, υποδεχόμαστε αυτούς που επιστρέφουν και συνοδεύουμε μιαν αναχώρηση. Καταθέτουμε στεφάνια στους ήρωες και στολίζουμε με λουλούδια το σπίτι, το στρωμένο τραπέζι. Με λουλούδια εκφράζουμε τα αισθήματα μας: τον έρωτα, τη χαρά, την ευγνωμοσύνη, τη φιλία, αλλά και τη συγγνώμη, τη θλίψη. Λουλούδια, το παγκόσμιο σύμβολο της νιότης και της αγάπης. Στον απέραντο κήπο που είναι η Ελλάδα, υπάρχουν σπάνια λουλούδια που έμειναν απαράλλαχτα από την εποχή των παγετώνων, εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Βρίσκονται στον Όλυμπο και τη Ροδόπη. Υπάρχουν κρινάκια με μεθυστική ευωδία που ανθίζουν στην άμμο, δίπλα στο κύμα. Ανάμεσα στα δύο ακραία σημεία του χρόνου και του τόπου, ξεδιπλώνεται η απίστευτη ποικιλία χρωμάτων, μεγεθών, σχημάτων, φαρμακευτικών ιδιοτήτων και αρωμάτων, σ' όλη την γκάμα, από το λεπτό άρωμα της βιολέτας ως το βαρύ του θυμαριού, από το γλυκό και διεισδυτικό άρωμα του τριαντάφυλλου ως το πικρό και δροσερό της μυρτιάς. Το άρωμα της Ελλάδας τα περικλείει όλα, σε μια σοφή κλιμάκωση κι εναλλαγή διέγερσης και χαλάρωσης, που οξύνει τις αισθήσεις χωρίς να τις εξαντλεί. [...]
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-6689-05-0
Book pages: 
140
Book Dimensions: 
23χ25
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Παρασκευή Κατημερτζή (1950-2015) γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Σχολή Δημοσιογραφίας "Όμηρος" και στη Δημόσια Σχολή Ξεναγών. Μιλώντας άπταιστα αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά και γαλλικά, εργάστηκε επί σειρά ετών ως ξεναγός. Η είσοδός της στη δημοσιογραφία έγινε το 1979 στην εφημερίδα "Ελεύθερη Γνώμη". Την επόμενη χρονιά άρχισε να συνεργάζεται με την "Αυγή". Η συνεργασία της με την εφημερίδα "Τα Νέα" ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και διήρκεσε έως τη συνταξιοδότησή της, το 2009. Διαπιστευμένη συντάκτρια στο Υπουργείο Πολιτισμού, ασχολήθηκε με οξύ πνεύμα και ανανεωτική διάθεση με το αρχαιολογικό και το πολιτιστικό ρεπορτάζ, καθώς και με το εικαστικό ρεπορτάζ, το οποίο κάλυψε επί χρόνια. Υπέγραψε μεταξύ άλλων κείμενα για τη Βάσω Κατράκη, τη Nelly’s, τον Γιάννη Κουνέλλη, τον Γιάννη Ψυχοπαίδη, τον Χρήστο Μποκόρο, τον Σπύρο Βασιλείου και άλλους καλλιτέχνες της σειράς μονογραφιών "Σύγχρονοι έλληνες εικαστικοί" που κυκλοφόρησαν από "Τα Νέα". Εξέδωσε έναν τόμο για την "Αρχιτεκτονική της πέτρας" (ΔΟΛ, 2008), καθώς και ημερολόγια αφιερωμένα στην ελληνική φύση. Επίσης, επιμελήθηκε τους τόμους "El Greco: Δομήνικος Θεοτοκόπουλος: Κρήτη - Βενετία - Ρώμη - Ισπανία" (ΔΟΛ, 2007), "Αρχαίες πολιτείες" (ΔΟΛ, 2007), "Ακρόπολη, από τα μνημεία στο Mουσείο" (ΔΟΛ, 2009) κ.ά. Το 2005 τιμήθηκε με το βραβείο δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Μπότση. Έφυγε από τη ζωή στην Αθήνα την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, σε ηλικία 64 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-6689-05-0
Book pages: 
140
Book Dimensions: 
23χ25
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο