Product

Η αριστοκρατία της εξουσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες

Product

Η αριστοτέλεια συλλογιστική

Η Αριστοτέλεια συλλογιστική

Κωδικός:
65914
Description: 

Το βιβλίο αποτελεί σπουδή στη θεωρία του συλλογισμού, όπως την εξέθεσε και τεκμηρίωσε ο Αριστοτέλης στα "Αναλυτικά πρότερα". Το ενδιαφέρον για την ανάλυση του έργου αυτού υπήρξε αμείωτο σε όλες τις φάσεις του πνευματικού πολιτισμού, εντάθηκε δε κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, μετά τη δημοσίευση των θεμελιωδών εργασιών των Lukasiewicz και Patzig. Έκτοτε, η συλλογιστική θεωρία του Αριστοτέλη αποτελεί ένα από τα πλέον συζητούμενα και αμφισβητούμενα προβλήματα της Λογικής.

14,60 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αποτελεί σπουδή στη θεωρία του συλλογισμού, όπως την εξέθεσε και τεκμηρίωσε ο Αριστοτέλης στα "Αναλυτικά πρότερα". Το ενδιαφέρον για την ανάλυση του έργου αυτού υπήρξε αμείωτο σε όλες τις φάσεις του πνευματικού πολιτισμού, εντάθηκε δε κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, μετά τη δημοσίευση των θεμελιωδών εργασιών των Lukasiewicz και Patzig. Έκτοτε, η συλλογιστική θεωρία του Αριστοτέλη αποτελεί ένα από τα πλέον συζητούμενα και αμφισβητούμενα προβλήματα της Λογικής. Η "Αριστοτέλεια Συλλογιστική" συζητεί εκτενώς, για πρώτη φορά στην ελληνική σκέψη, τα προβλήματα που ανακύπτουν κατά την ερμηνεία του έργου του Αριστοτέλη, όπως αυτά εντοπίστηκαν από τους αρχαίους σχολιαστές του, έως και σήμερα.Το πρώτο μέρος του βιβλίου πραγματεύεται τον συλλογισμό γενικώς, ως όργανο της σκέψης, εξετάζοντας την έννοια, τη λειτουργία και την αποστολή του. Στο δεύτερο μέρος αναλύονται ένας προς έναν οι συλλογιστικοί τρόποι και εντοπίζεται ειδικότερα η συμβολή τους στη λογική οργάνωση. "Η Αριστοτέλεια Συλλογιστική" αποτελεί ένα από τα λίγα βιβλία κλασικής λογικής, που είναι δημοσιευμένα στη χώρα μας. Ο φιλοσοφικός αυτός κλάδος, αν και παραμελημένος - σε σύγκριση με άλλους - προσφέρει τις βάσεις του σκέπτεσθαι και κατά τούτο η καλλιέργειά του αποβαίνει απαραίτητη. Το βιβλίο φιλοδοξεί να ανανεώσει το ελληνικό ενδιαφέρον για τα εν γένει ζητήματα της Λογικής.
Subtitle: 
Σπουδή στη θεωρία του συλλογισμού
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-301-536-9
Book pages: 
244
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Πανόδετο

Ο Στέλιος Κουσούλης (1959) είναι διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου Erlangen-Nurnberg (1986). Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής της Πολιτικής Δικονομίας στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Subtitle: 
Σπουδή στη θεωρία του συλλογισμού
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-301-536-9
Book pages: 
244
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Πανόδετο