Product

Η Διεθνής Ένωση τηλεπικοινωνίας στον 21ο αιώνα

Product

Η διεθνής ευθύνη για παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου: η κρατική και ατομική ευθύνη σε κίνηση

Η Διεθνής Επιτροπή Προσωπικής Καταστάσεως και ο οικογενειακός βίος

Κωδικός:
164525
Description: 

Η Διεθνής Επιτροπή Προσωπικής Καταστάσεως (Commission Internationale de l’ etat civil - CIEC) είναι διεθνής Οργανισμός με έδρα, σήμερα, το Στρασβούργο. Η Ελλάδα έγινε μέλος του Οργανισμού αυτού το 1965 (Ν 4475/1965).

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Επιτροπής Προσωπικής Καταστάσεως, για να τιμήσει τη μνήμη του επί σειρά ετών Προέδρου του, καθηγητή Γ. Κουμάντου, διοργάνωσε στις 26 Απριλίου 2010 στην Αθήνα, διεθνές συνέδριο με θέμα "Η Διεθνής Επιτροπή Προσωπικής Καταστάσεως και ο οικογενειακός βίος". Τα πρακτικά του συνεδρίου δημοσιεύονται στο παρόν βιβλίο.

18,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η Διεθνής Επιτροπή Προσωπικής Καταστάσεως (Commission Internationale de l’ etat civil - CIEC) είναι διεθνής Οργανισμός με έδρα, σήμερα, το Στρασβούργο. Η Ελλάδα έγινε μέλος του Οργανισμού αυτού το 1965 (Ν 4475/1965). Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Επιτροπής Προσωπικής Καταστάσεως, για να τιμήσει τη μνήμη του επί σειρά ετών Προέδρου του, καθηγητή Γ. Κουμάντου, διοργάνωσε στις 26 Απριλίου 2010 στην Αθήνα, διεθνές συνέδριο με θέμα "Η Διεθνής Επιτροπή Προσωπικής Καταστάσεως και ο οικογενειακός βίος". Τα πρακτικά του συνεδρίου δημοσιεύονται στο παρόν βιβλίο. Έγκριτοι επιστήμονες, διεθνώς αναγνωρισμένοι ερευνητές, μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Προσωπικής Καταστάσεως, κάλυψαν με τις εργασίες τους ένα ευρύ φάσμα του οικογενειακού δικαίου και συγκεκριμένα του οικογενειακού βίου. Παρουσιάστηκε η ιστορία και οι πολυσχιδείς υπηρεσίες της Διεθνούς Επιτροπής Προσωπικής Κατάστασης, ένας πολύτιμος Διεθνής Πρακτικός Οδηγός Προσωπικής Κατάστασης για το ερευνητικό και κανονιστικό έργο της Επιτροπής, ζητήματα που αναφύονται από τη χρήση πλαστών πιστοποιητικών ταυτότητας, από τη δημοσιότητα των ληξιαρχικών βιβλίων, από την ανωνυμία του δότη γεννητικού υλικού, από το Σύμφωνο Συμβίωσης, την κοινωνική συγγένεια (πχ υιοθεσία) κ.ά. Το μείζον θέμα που αναδείχθηκε από πολλές εισηγήσεις (άλλες γραμμένες στα ελληνικά και άλλες στα γαλλικά) είναι τα διλήμματα και οι εντάσεις των αντιτιθέμενων συμφερόντων στον οικογενειακό βίο. Τέλος, στο Παράρτημα, παρατίθεται ένας πολύ χρήσιμος κατάλογος Διεθνών Συμβάσεων, που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο της Διεθνούς Επιτροπής Προσωπικής Καταστάσεως.
Subtitle: 
La Commission Internationale de l' Etat Civil et la vie familiare
Publications Date: 
2011
Book ISBN: 
960-272-798-5
Book pages: 
152
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
La Commission Internationale de l' Etat Civil et la vie familiare
Publications Date: 
2011
Book ISBN: 
960-272-798-5
Book pages: 
152
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο