Product

Η Ελλάδα μετά την κρίση

Product

Η Ελλάδα μετά το μνημόνιο

Η Ελλάδα μετά το 2006

Κωδικός:
92817
Description: 

Οι υψηλοί ρυθμοί αύξησης του ΑΕΠ -από τους υψηλότερους στην Ευρωπαϊκή Ένωση- χαρακτηρίζουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια. Ρυθμοί που σε σημαντικό βαθμό τροφοδοτούνται από τα κονδύλια του Γ' ΚΠΣ και τις δαπάνες για τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το ερώτημα που προβάλλει είναι εάν μετά τη λήξη του Γ' ΚΠΣ η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με τους ίδους ρυθμούς ή όχι. Εάν θα έχει δημιουργήσει τη δυναμική για μια "αυτόνομη" ανάπτυξη.

9,14 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι υψηλοί ρυθμοί αύξησης του ΑΕΠ -από τους υψηλότερους στην Ευρωπαϊκή Ένωση- χαρακτηρίζουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια. Ρυθμοί που σε σημαντικό βαθμό τροφοδοτούνται από τα κονδύλια του Γ' ΚΠΣ και τις δαπάνες για τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το ερώτημα που προβάλλει είναι εάν μετά τη λήξη του Γ' ΚΠΣ η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με τους ίδους ρυθμούς ή όχι. Εάν θα έχει δημιουργήσει τη δυναμική για μια "αυτόνομη" ανάπτυξη. Τι θα συμβεί λοιπόν στην ελληνική οικονομία σε σχετικούς όρους, από τη στιγμή που τα 10 νέα μέλη θα αρχίσουν να κινούνται προς υψηλότερα επίπεδα ανάπτυξης, ενισχυμένα από τα κονδύλια που θα λαμβάνουν από το Δ' ΚΠΣ; Άραγε η Ελλάδα θα καταφέρει να βελτιωθεί χάρη σε αυτή την άνοδο, ή θα οπισθοδρομήσει και πάλι, όπως συνέβη τη δεκαετία του 1980; Η έρευνα προσπαθεί να παρουσιάσει τις απόψεις οικονομολόγων, επιχειρηματιών και πολιτικών σχετικά με το ζήτημα και να θέσει τα καίρια προβλήματα.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-87808-6-1
Book pages: 
94
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Robert McDonald είναι δημοσιογράφος, ο οποίος έχει εξειδικευτεί σε ελληνικά θέματα για περισσότερο από 30 χρόνια. Παράλληλα με την ειδική συνεργασία του με την "Οικονομική Βιομηχανική Επιθεώρηση" από το 1991, συνεργάζεται με το "Economist Intelligence Unit" και άλλες αγγλικές εκδόσεις.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-87808-6-1
Book pages: 
94
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο