Product

Η Ελλάδα

Product

Η Ελλάδα

Η Ελλάδα

Κωδικός:
131373
Manufacturer: 
Description: 

Ο Αυτοκράτορας Αδριανός είχε μια μεγαλόπρεπη έπαυλη στο Τίβολι, της οποίας τα ερείπια διατηρούνται ακόμα. Σ' αυτήν επιδίωξε να διαιωνίσει τις προσωπικές του αναμνήσεις από την Ελλάδα. Εκεί ανέγειρε κτήρια στα οποία έδωσε τα ονόματα της Ποικίλης Στοάς και του Λυκείου· δίπλα τους φύτεψε το Άλσος μιας Ακαδημίας και διοχέτευσε τη ροή ενός ιδεατού Πηνειού μέσα από την απομίμηση της ευχάριστης κοιλάδας των Τεμπών.

40,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ο Αυτοκράτορας Αδριανός είχε μια μεγαλόπρεπη έπαυλη στο Τίβολι, της οποίας τα ερείπια διατηρούνται ακόμα. Σ' αυτήν επιδίωξε να διαιωνίσει τις προσωπικές του αναμνήσεις από την Ελλάδα. Εκεί ανέγειρε κτήρια στα οποία έδωσε τα ονόματα της Ποικίλης Στοάς και του Λυκείου· δίπλα τους φύτεψε το Άλσος μιας Ακαδημίας και διοχέτευσε τη ροή ενός ιδεατού Πηνειού μέσα από την απομίμηση της ευχάριστης κοιλάδας των Τεμπών. Ο ταξιδιώτης στην Ελλάδα δημιουργεί στο δικό του μυαλό μια έπαυλη σαν κι αυτήν. Την εφοδιάζει με ωραία τοπία που επισκέφθηκε κάποτε σ' αυτή τη χώρα· τη ζωντανεύει με τα καθαρά νερά και τις δροσερές σκιές των Τεμπών· τη στολίζει με τα όμορφα προστεγάσματα μιας Ποικίλης Στοάς, ενός Λυκείου και μιας Ακαδημίας. Οι αναμνήσεις του όμως από την Ελλάδα, όπως τα κτίσματα του Αδριανού, είναι εκτεθειμένες στη φθορά· έτσι, ο συγγραφέας των σελίδων που ακολουθούν αποπειράθηκε να προσφέρει μια μονιμότητα στις αναμνήσεις του, δημιουργώντας ένα ταπεινότερο Τίβολι, στο οποίο ελπίζει ότι κάποιοι άλλοι ενδεχομένως να απολαύσουν μέρος της ευχαρίστησης που ένιωθε παλαιότερα ο Έλληνας ταξιδιώτης στη Βίλα του Αδριανού. Χάροου, 27 Νοεμβρίου 1839 (από τον πρόλογο της πρώτης έκδοσης)
Subtitle: 
Μέσα από εικόνες, περιγραφές και ιστορικά στοιχεία
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6705-88-9
Book pages: 
356
Book Dimensions: 
25χ18
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Κρίστοφερ Ουόρντσουορθ (Christofer Wordsworth) (1807-1885), επίσκοπος του Λίνκολν (Lincoln), γεννήθηκε στο Λάμπεθ (Lambeth) στις 30 Οκτωβρίου του 1807 και ήταν το τρίτο και το νεώτερο αγόρι του Κρίστοφερ Ουόρντσουορθ (1774-1846), καθηγητή στο Κολλέγιο Τρίνιτυ του Καίμπριτζ (Trinity College, Cambridge) και της Πρίσκιλλας (Priscilla) κόρης του Τσαρλς Λόυντ του Μπίνκλεϋ Χωλ (Charles Lloyd of Bingley Hall). Το 1815 έχασε τη μητέρα του και το 1825 εγκατέλειψε το Γουϊντσέστερ (Winchester) και εισήλθε στο Τρίνιτυ Κόλετζ (1826), όπου διακρίθηκε ιδιαίτερα στις σπουδές του. Το 1830 εκλέχθηκε υφηγητής του ίδιου κολλεγίου. Το 1832-3 ταξίδεψε στην Ελλάδα και ήταν ο πρώτος Άγγλος που έγινε δεκτός από το βασιλιά Όθωνα. Ήταν πανέξυπνος ερευνητής. Τα συμπεράσματά του για το που ήταν η ακριβής τοποθεσία της Δωδώνης επιβεβαιώθηκαν το 1887 από τις ανασκαφές του Καραπάνου. Τα βιβλία του "Αθήνα και Αττική" (Athens and Attica) και "Ελλάδα" (Greece) παραμένουν ακόμα και σήμερα ως αυθεντικές πηγές. Ο Ουόρντσουορθ ήταν ένας ακαταπόνητος συγγραφέας. Είχε καθαρή σκέψη και σοβαρότητα και επιπλέον μια τάση μυστηριακού ενθουσιασμού. Το ύφος του ήταν ζωηρό, ευγενικό και επιβλητικό. Μια πραγματική διάθεση για σαρκασμό και αυστηρότητα ελεγχόταν από μια αυστηρή αυτοπειθαρχία. Για πολλούς έδινε την εντύπωση της ζωντανής ενσάρκωσης του Πνεύματος των Πατέρων της Εκκλησίας. Έγραψε και πολλά άλλα έργα.

Subtitle: 
Μέσα από εικόνες, περιγραφές και ιστορικά στοιχεία
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6705-88-9
Book pages: 
356
Book Dimensions: 
25χ18
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο