Product

Η μινωική Κρήτη

Product

Η μις Πίγκυ πάει κατασκήνωση

Η Μινωική Κρήτη μας

Κωδικός:
88819
Description: 

Η Μινωική Kρήτη έρχεται κοντά σας, παιδιά, μ' όλη την ομορφιά της, με τη θαυμάσια τέχνη της, τα χρώματα και τους μύθους της. Σε κάθε κεφάλαιο αυτού του βιβλίου υπάρχουν πολλές γνώσεις, ερωτήσεις, απαντήσεις και παιχνίδια. Είναι ένα βιβλίο γνώσεων και μαζί ένα μυθιστόρημα. Ο Ξένιος Δίας παίρνει από το χέρι δυο νεαρά παιδιά, ένα αγόρι κρητικόπουλο κι ένα κορίτσι από την Αμερική, και τα ταξιδεύει μέσα σ' αυτές τις ομορφιές. Ταξιδέψτε κι εσείς μαζί τους. Ο Μίνωας, η "Παριζιάνα" και ο "Πρίγκιπας με τα κρίνα" σας καλωσορίζουν.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η Μινωική Kρήτη έρχεται κοντά σας, παιδιά, μ' όλη την ομορφιά της, με τη θαυμάσια τέχνη της, τα χρώματα και τους μύθους της. Σε κάθε κεφάλαιο αυτού του βιβλίου υπάρχουν πολλές γνώσεις, ερωτήσεις, απαντήσεις και παιχνίδια. Είναι ένα βιβλίο γνώσεων και μαζί ένα μυθιστόρημα. Ο Ξένιος Δίας παίρνει από το χέρι δυο νεαρά παιδιά, ένα αγόρι κρητικόπουλο κι ένα κορίτσι από την Αμερική, και τα ταξιδεύει μέσα σ' αυτές τις ομορφιές. Ταξιδέψτε κι εσείς μαζί τους. Ο Μίνωας, η "Παριζιάνα" και ο "Πρίγκιπας με τα κρίνα" σας καλωσορίζουν. Ο Γκρέκο ρίχνει το κόκκινο χρώμα του και σας γεμίζει ευδαιμονία. Κι ο Κορνάρος τραγουδά γλυκά τον "Ερωτόκριτο". Μια μεγάλη φιλία θα γεννηθεί ανάμεσα στα δυο παιδιά, καθώς θα γνωρίζουν την ιστορία αυτού του νησιού, που υπήρξε το λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Ελάτε στη συντροφιά τους, σ' αυτό το μαγευτικό ταξίδι. Θα σας μείνει αξέχαστο.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-406-888-1
Book pages: 
304
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Δερματόδετο

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Εκεί σπούδασε αρχαιολογία και στη συνέχεια παιδαγωγικά στο Παν/μιο της Αθήνας, ψυχολογία και θεατρικό παιχνίδι στη Γενεύη. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός και έχει από το 1986 μέχρι σήμερα πρόγραμμα για παιδιά στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Αθηνών. Είναι συγγραφέας βιβλίων για παιδιά: "Μινωική Κρήτη", "Χρυσές Μυκήνες", "Θησέας", "Τα κυκλαδικά ειδώλια ζωντανεύουν", "Παίζουμε κουκλοθέατρο". "Τα πορτρέτα του Φαγιούμ και η μυστηριώδης μις Τζούλια", "Ταξιδεύοντας με τον Ιάσονα", "Η Αφροδίτη της Μήλου κλαίει". Είναι μέλος του ICOM. Το 2012 τιμήθηκε με το βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών, για το σύνολο του έργου της.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-406-888-1
Book pages: 
304
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Δερματόδετο