Product

Λευκή Κατοχή

Product

54 Σύνταγμα του Ε.Λ.Α.Σ

Η Ταυτότητα του Τζ. Μπώρν

Κωδικός:
43208P
Εκδότης: 
Συγγραφέας: 
15,00 €

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Language: 
Ημερομηνία Έκδοσης : 
1980
Αριθ. Σελίδων: 
595
Διαστάσεις Βιβλίου: 
23,5x16
Τόπος Έκδοσης: 
Αθήνα
Βιβλιοδεσία: 
Σκληρό εξώφυλλο
Αριθ. Τόμων: 
1
Μεταφραστής: 

Ο Ρόμπερτ Λάντλαμ γεννήθηκε το 1927 στη Νέα Υόρκη και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Γουέσλιαν. Ασχολήθηκε με το θέατρο ως ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας μέχρι το 1971, οπότε δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημα, "Η κληρονομιά των Σκαρλάτι", που σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία διεθνώς. Έκτοτε έγραψε άλλα είκοσι ένα έργα που μεταφράστηκαν σε 32 γλώσσες και έχουν πουλήσει πάνω 200.000.000 αντίτυπα σε 40 χώρες του κόσμου. Κορυφαία ανάμεσά τους υπήρξαν τα "Ο κύκλος των Ματαρέζε", "Η συνωμοσία των στρατηγών", "Χωρίς ταυτότητα", "Η υπέροχη του Μπόριν", "Επιχείρηση Ίκαρος", "Το χτύπημα του Σκορπιού" και "Ματαρέζε: Η αντίστροφη μέτρηση". Η τριλογία του "Χωρίς ταυτότητα", "Στη σκιά των κατασκόπων" και "Το τελεσίγραφο του Μπορν", συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες επιτυχίες του.
Πέθανε τον Μάρτιο του 2001 από καρδιακή προσβολή, σε ηλικία 74 ετών.

Γεννήθηκε στη Μικρά Ασία και μεγάλωσε στη Σάμο, όπου φοίτησε στην Εμπορική Σχολή της Σάμου και συνέχεια στην Πάντειο. Στα χρόνια της Κατοχής, φοιτητής, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση.
Μαθήτευσε στη λογοτεχνία με δασκάλους τους: Μάρκο Αυγέρη, Γιάννη Ρίτσο, Νικηφόρο Βρεττάκο, Ρίτα Μπούμη-Παπά κ.ά. στην Ομάδα Νέων Λογοτεχνών της ΕΠΟΝ. Στα χρόνια της εξορίας του στη Μακρόνησο (1947-1951) είχε την ευκαιρία να εφαρμόσει τα διδάγματά τους, που συνοψίζονταν σε τρεις λέξεις: δουλειά, δουλειά, δουλειά.
Από το 1951 και για δεκαετίες εργάστηκε ως μεταφραστής κυρίως λογοτεχνικών βιβλίων από τα αγγλικά και τα γαλλικά, καθώς και ως συντάκτης και επιμελητής κειμένων σε περιοδικά, εφημερίδες και εγκυκλοπαίδειες, όπως η Πάπυρος Λαρούς Μπριτάνικα. Έχει γράψει πολλά έργα ποιητικά και πεζά.

Language: 
Ημερομηνία Έκδοσης : 
1980
Αριθ. Σελίδων: 
595
Διαστάσεις Βιβλίου: 
23,5x16
Τόπος Έκδοσης: 
Αθήνα
Βιβλιοδεσία: 
Σκληρό εξώφυλλο
Αριθ. Τόμων: 
1
Μεταφραστής: