Product

Η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ και ο άλλος δρόμος

Product

Η ένταξη της Κύπρου στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες

Η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα

Κωδικός:
50027
Description: 

Στη μελέτη αυτή επιχειρείται μια συστηματική ανάλυση των εξελίξεων που διαπιστώθηκαν στον ελληνικό αγροτικό τομέα μετά την ένταξη της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Ειδικότερα αναλύονται: α) οι μεταβολές στον όγκο και τη σύνθεση (συνολικά και κατά προϊόν) της αγροτικής παραγωγής, β) η εξέλιξη των αγροτικών δομών και γ) τα αποτελέσματα πάνω στο αγροτικό εισόδημα.

19,59 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στη μελέτη αυτή επιχειρείται μια συστηματική ανάλυση των εξελίξεων που διαπιστώθηκαν στον ελληνικό αγροτικό τομέα μετά την ένταξη της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Ειδικότερα αναλύονται: α) οι μεταβολές στον όγκο και τη σύνθεση (συνολικά και κατά προϊόν) της αγροτικής παραγωγής, β) η εξέλιξη των αγροτικών δομών και γ) τα αποτελέσματα πάνω στο αγροτικό εισόδημα. Οι αλλαγές που παρατηρούνται συσχετίχζονται με τις θεσμικές ρυθμίσεις και τους μηχανισμούς της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό η εφαρμογή της πολιτκής αυτής επηρέασε τα βασικά χαρακτηριστικά του ελληνικού αγροτικού τομέα, χωρίς να παραγνωρίζονται και άλλοι σημαντικοί παράγοντες (οικονομική κρίση, εθνική πολιτική κ.ά.) Στόχος της μελέτης είναι να εντοπίσει τα προβλήματα που υπήρξαν μέσα στη διαδικασία της ολοκλήρωσης και να διερευνήσει τις προοπτικές που διανοίγοντα, ιδιαίτερα μετά τις νέες εξελίξεις στη Κοινή Αγροτική Πολιτική. Η μελέτη, με τον τρόπο αυτό, προσπαθεί να συμβάλει στον προβλημματισμό για τη διαμόρφωση μιας στρατηγικής για τον αγροτικό τομέα, που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας σε συνάρτηση με την ολοκλήρωση της Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Κοινότητας το 1992.
Subtitle: 
Επιπτώσεις στον αγροτικό τομέα
Publications Date: 
1989
Book pages: 
494
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ναπολέων Μαραβέγιας γεννήθηκε το 1955 στη Βουδαπέστη και μεγάλωσε στην Κεφαλονιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (1977) και συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία, στο Πανεπιστήμιο της Grenoble, απ' όπου απέκτησε D.E.A. και Doctorat d' Etat (1983). Στην Ελλάδα εργάστηκε στο Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών (1985-1989) και στη συνέχεια εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής (1989), Αναπληρωτής Καθηγητής (1993) και Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1997). Από το 2000 είναι Καθηγητής "Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης" στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Subtitle: 
Επιπτώσεις στον αγροτικό τομέα
Publications Date: 
1989
Book pages: 
494
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο