Product

Η έξυπνη αραχνούλα

Product

Η εξώγαμη συμβίωση

Η έξυπνη Ελλάδα

Κωδικός:
107373
Description: 

"(...) Διαβάζοντας τα τελικά δοκίμια της Έξυπνης Ελλάδας, διαπίστωσα ότι η Άννα (...) δημιούργησε ένα εργαλείο, μια αναπτυξιακή πυξίδα για το σήμερα και το αύριο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί είναι ένα βιβλίο-πρόταση, ένα βιβλίο που ξεφεύγει από τη συνήθη κριτική της ελληνικής κακοδαιμονίας. (...)
Tούτο το βιβλίο δεν καταγράφει απλώς την πολιτική εμπειρία, αλλά κυρίως μεταφέρει τεχνογνωσία, και αυτό το καθιστά εξαιρετικά χρήσιμο". (Από τον πρόλογο του Γιώργου Παπανδρέου,
Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνoύς)

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

"(...) Διαβάζοντας τα τελικά δοκίμια της Έξυπνης Ελλάδας, διαπίστωσα ότι η Άννα (...) δημιούργησε ένα εργαλείο, μια αναπτυξιακή πυξίδα για το σήμερα και το αύριο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί είναι ένα βιβλίο-πρόταση, ένα βιβλίο που ξεφεύγει από τη συνήθη κριτική της ελληνικής κακοδαιμονίας. (...) Tούτο το βιβλίο δεν καταγράφει απλώς την πολιτική εμπειρία, αλλά κυρίως μεταφέρει τεχνογνωσία, και αυτό το καθιστά εξαιρετικά χρήσιμο". (Από τον πρόλογο του Γιώργου Παπανδρέου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνoύς) "Οι λαοί είναι έτοιμοι για τις μεταρρυθμίσεις. Χρειάζεται όμως να κατανοήσουν τον τελικό στόχο, την προοπτική. Πρέπει να νιώσουν ότι συμμετέχουν στη διαδικασία. (...) Οι πέντε λέξεις-κλειδιά στις οποίες αναφέρεται, η Συμμετοχή, η Ποιότητα, η Αλληλεγγύη, η Εμπιστοσύνη και η Ισότητα, δίνουν πράγματι τη βάση αυτών των μεταρρυθμίσεων". (Από το μήνυμα του Pομάνο Πρόντι, πρώην Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής). "Για να εκσυγχρονίσουμε τη σοσιαλδημοκρατία μας χρειαζόμαστε σύγχρονους σοσιαλδημοκράτες. Δεν μπορώ να φανταστώ μια πιο σύγχρονη και αφοσιωμένη σοσιαλδημοκράτισσα από την Άννα Διαμαντοπούλου. Είμαι πανευτυχής που εκδίδει το όραμά της για την Ελλάδα και την Ευρώπη". (Από το μήνυμα του Πολ Nίρουπ Pάσμουσεν, Προέδρου του Eυρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Kόμματος). "Η εποχή μας είναι η εποχή του ρίσκου, ατομικού και συλλογικού. Η δουλειά, η σύνταξη, η ασφάλεια, η ποιότητα του αέρα και του νερού δεν είναι για τις γενιές που έρχονται αυτονόητα κεκτημένα. Πολιτικές και επιτυχημένες συνταγές ανάπτυξης ακόμα και του πρόσφατου παρελθόντος δεν έχουν πλέον καμία τύχη. Οι προτάσεις φυγής, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις, ξεπερνούν κατά πολύ τη συζήτηση για τη δοσολογία κράτους και αγοράς. Οι σοσιαλιστές έχουν σημαντικά επιτεύγματα εφαρμοσμένης πολιτικής στις περισσότερες χώρες της Eυρωπαϊκής Ένωσης. Η σημερινή πρόκληση είναι να μπουν και πάλι στην πρωτοπορία ιδεών και στόχων που εμπνέουν και κινητοποιούν τις κοινωνίες". (Άννα Διαμαντοπούλου)
Subtitle: 
Σε μια Ευρώπη που αλλάζει, σε έναν κόσμο που άλλαξε
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-14-1222-0
Book pages: 
341
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Άννα Διαμαντοπούλου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1959. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην περιφερειακή ανάπτυξη, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ξεκίνησε τη πολιτική της σταδιοδρομία ως Νομάρχης Καστοριάς σε ηλικία 25 ετών, το 1985. Κατά τη διάρκεια της πολιτικής της σταδιοδρομίας ανέλαβε πολλές και ποικίλες πολιτικές θέσεις (μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ από το 1990, πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ, το 1993, βουλευτής Νομού Κοζάνης, το 1996, Υφυπουργός Ανάπτυξης υπεύθυνη για τις Ιδιωτικοποιήσεις, το 1996, κλπ.). Υπήρξε Ελληνίδα Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρμόδια για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Yποθέσεις, μεταξύ 1999-2004. Στις εκλογές της 7η Μαρτίου 2004 εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και ανέλαβε συντονίστρια για θέματα Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Τον Οκτώβριο του 2009 επανεκλέγεται βουλευτής Α' Αθήνας και αναλαμβάνει τα καθήκοντα Υπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, έως τον Μάρτιο του 2012, και στη συνέχεια καθήκοντα Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έως τον Μάιο του 2012. Στις διαδοχικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, όμως, απέτυχε να επανεκλεγεί βουλευτής. Σήμερα είναι πρόεδρος του "Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη". Έχει τιμηθεί με το παράσημο του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας για την προσφορά της στην κοινωνική πολιτική της Ευρώπης, καθώς και με το βραβείο της Δανικής προεδρίας της Ε.Ε. για την δημιουργία της Λευκής Βίβλου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Σαβαλάνο και έχει ένα γιο.

Subtitle: 
Σε μια Ευρώπη που αλλάζει, σε έναν κόσμο που άλλαξε
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-14-1222-0
Book pages: 
341
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο