Product

Η αδιόρατη αρρυθμία των φτερών μου

Product

Η αδρεναλίνη πάντοτε ψηλά

Η αδράνεια του status quo και άλλα παθογόνα αίτια της ελληνικής οικονομίας

Κωδικός:
28948
Manufacturer: 
Description: 

Κανένα άλλο χαρακτηριστικό της ελληνικής οικονομίας κατά τη μεταπολεμική περίοδο δεν είναι τόσο συνταρακτικό όσο η μείωση του ρυθμού ανάπτυξής της από τα μέσα της δεκαετίας του '70 και ακόμα περισσότερο από τις αρχές της δεκαετίας του '80.

12,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Κανένα άλλο χαρακτηριστικό της ελληνικής οικονομίας κατά τη μεταπολεμική περίοδο δεν είναι τόσο συνταρακτικό όσο η μείωση του ρυθμού ανάπτυξής της από τα μέσα της δεκαετίας του '70 και ακόμα περισσότερο από τις αρχές της δεκαετίας του '80. Γίνεται έτσι φανερό ότι δεν ζούμε όσο καλά θα μπορούσαμε να ζούμε, σε σύγκριση τόσο με το δικό μας πρόσφατο παρελθόν, όσο και με τις τρέχουσες επιδόσεις χωρών που έχουν παρόμοια με τη δική μας oικονομική δομή, ενώ, από την άλλη πλευρά, η απόκλιση του βιοτικού μας επιπέδου από το μέσο όρο της ΕΕ βάζει σε κίνδυνο την επιτυχία βασικών εθνικών μας στόχων. "Γιατί;" και "Τι πρέπει να γίνει;": Ο σκοπός του παρόντος τόμου είναι να συμβάλει στην απάντηση των δύο ερωτημάτων. Ο τόμος αποτελείται από εννέα άρθρα του Τρ. Κολλίντζα, ορισμένα σε συνεργασία με τους Γ. Μπήτρο, Γ. Αλογοσκoύφη, Κ. Γάτσιο, Χ. Ντέλλα, Ν. Χριστοδουλάκη, Α. Φιλιππόπουλο και Β. Βασιλάτο. Ο Τρύφων Κολλίντζας είναι καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και μέχρι πρόσφατα ήταν γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Oικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-218-179-6
Book pages: 
165
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τρύφων Κολλίντζας είναι καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η έρευνά του έχει επικεντρωθεί σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης και οικονομικών κύκλων.

Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-218-179-6
Book pages: 
165
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο