Product

Η αμερικανική πρεσβεία και η κατάρρευση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, 1966-1969

Product

Η Αμερική

Η αμερικανική Τζιχάντ

Κωδικός:
81794
Description: 

-1η Μαϊου 2003: Ο πρόεδρος Μπους, με στρατιωτική στολή και ύφος Καίσαρα, διακηρύσσει ότι ο πόλεμος στο Ιράκ έληξε με ολοκληρωτική νίκη των Ηνωμένων Πολιτειών επί του "Άξονα του Κακού". Οι νεοσυντηρητικοί ιέρακες του Πενταγώνου πανηγυρίζουν και η διασπασμένη Ευρώπη χάνει τη φωνή της. -12 Νοεμβρίου 2003: Ένας συνοφρυωμένος Μπους κηρύσσει "αλλαγή στρατηγικής" στο Ιράκ και προετοιμάζει το λαό του για άνε "μακρύ, σκληρό πόλεμο".

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

-1η Μαϊου 2003: Ο πρόεδρος Μπους, με στρατιωτική στολή και ύφος Καίσαρα, διακηρύσσει ότι ο πόλεμος στο Ιράκ έληξε με ολοκληρωτική νίκη των Ηνωμένων Πολιτειών επί του "Άξονα του Κακού". Οι νεοσυντηρητικοί ιέρακες του Πενταγώνου πανηγυρίζουν και η διασπασμένη Ευρώπη χάνει τη φωνή της. -12 Νοεμβρίου 2003: Ένας συνοφρυωμένος Μπους κηρύσσει "αλλαγή στρατηγικής" στο Ιράκ και προετοιμάζει το λαό του για άνε "μακρύ, σκληρό πόλεμο". Ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε την ατυχία να δει το όραμά του να γίνεται πραγματικότητα, μόνο και μόνο για να αποδειχθεί εφιάλτης: Η κατοχή του Ιράκ, που ξεκίνησε ως θεατρική επίδειξη της αμερικανικής παντοκρατορίας, κατέληξε να διαλαλεί στην οικουμένη πόσο ευάλωτη είναι η μόνη υπερδύναμη. -Το Ιράκ εξελίσσεται σε νέο Λίβανο. Η Παλαιστίνη ματώνει, αλλά επιμένει. Το φάντασμα μιας γενικευμένης Ιντιφάντα πλανιέται πάνω από όλο τον αραβικό κόσμο. Οι πυρομανείς πυροσβέστες του Πενταγώνου απειλούν να μετατρέψουν σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία τα εφιαλτικά σενάρια του Χάντιγκτον για έναν "πόλεμο πολιτισμών" μεταξύ Δύσης και Ισλάμ. Οι φωτιές της κρίσης απειλούν να φτάσουν στη Μεσόγειο, το πιο επικίνδυνο σύνορο του κόσμου ανάμεσα στο βιομηχανικό Βορρά και το φτωχό Νότο. Ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου βρέθηκε στα μέτωπα των μεγάλων συγκρούσεων της Μέσης Ανατολής και συζήτησε με πολλούς από τους πρωταγωνιστές τους. Στο παρόν βιβλίο επιχειρεί να σκιαγραφήσει το ιστορικό υπόβαθρο και τις αιτίες των σημερινών δραματικών εξελίξεων στην περιοχή, αλλά και την κακοήθη μετάλλαξη της αμερικανικής δημοκρατίας σε Αυτοκρατορία -μια Αυτοκρατορία με ημερομηνία λήξης.
Subtitle: 
Πολεμικός καπιταλισμός, η παρακμή της Αυτοκρατορίας
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-406-660-9
Book pages: 
279
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φυσική, εργάσθηκε ως μεταπτυχιακός υπότροφος-ερευνητής στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών "Δημόκριτος" και έγινε διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται επαγγελματικά από το 1990. Έχει εργασθεί σε πολλά περιοδικά, εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ως συντάκτης πολιτικών, διεθνών και επιστημονικών θεμάτων. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην εφημερίδα "Καθημερινή". Έχει πραγματοποιήσει πολλές δημοσιογραφικές αποστολές στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, και έχει πάρει συνεντεύξεις από αρχηγούς κυβερνήσεων, πολιτικές προσωπικότητες και ηγέτες εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων. Αρθρογραφεί επίσης στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Πριν" και είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Ουτοπία".

Subtitle: 
Πολεμικός καπιταλισμός, η παρακμή της Αυτοκρατορίας
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-406-660-9
Book pages: 
279
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο