Product

Η αμερικανική εξωτερική πολιτική και η συντηρητική αντεπανάσταση

Product

Η Αμερικανική επέμβαση εναντίον του Ιράκ τον Μάρτιο 2003

Η αμερικανική εξωτερική πολιτική στον 20ο αιώνα: Μια ιστορική επισκόπηση: Μέρος Α' (1898-1945)

Κωδικός:
141797
Description: 

Το βιβλίο αυτό επιδιώκει να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην ελληνική βιβλιογραφία: την υπό ιστορική δηλαδή προοπτική παρουσίαση στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στον 20ο αιώνα.

13,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό επιδιώκει να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην ελληνική βιβλιογραφία: την υπό ιστορική δηλαδή προοπτική παρουσίαση στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στον 20ο αιώνα. Η περίοδος αυτή επιλέχθηκε γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη μιας νέας, πλούσιας, ισχυρής και ριζοσπαστικής όσον αφορά την πολιτική της ιδεολογία χώρας, από οικονομικό γίγαντα που αντιλαμβάνεται την σημασία ενός ενισχυμένου διεθνούς ρόλου, σε αδιαφιλονίκητο ηγέτη της διεθνούς κοινότητας που σταδιακά αντιλαμβάνεται τα όρια της ισχύος του και αναγκάζεται να αναπροσαρμόσει τις φιλοδοξίες του. Ιδιαίτερα μετά το 1945, ο καθοριστικός ρόλος των Η.Π.Α στις διεθνείς εξελίξεις καθιστά την ιστορική γνώση της διεθνούς τους δράσης ανάγκη αδιαμφισβήτητη. Το πρώτο μέρος, εξετάζει την περίοδο από το 1898, έτος δυναμικής διεκδίκησης ρόλου μεγάλης δύναμης από τις Η.Π.Α με τον Ισπανο-Αμερικανικό πόλεμο και τη δημιουργία αποικιακού κράτους ως το 1945 και τη λήξη του β' παγκοσμίου πολέμου, που βρίσκει την χώρα στο απόγειο της ισχύος της, πανίσχυρη σε σχέση με οποιονδήποτε ανταγωνιστή. Το δεύτερο μέρος θα ολοκληρώσει το πόνημα, εξετάζοντας τα γεγονότα μέχρι το τέλος της θητείας του Προέδρου Clinton, τον Ιανουάριο του 2001.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-15-2086-4
Book pages: 
132
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θεοδόσης Καρβουναράκης είναι αναπληρωτής καθηγητής Διπλωματικής Ιστορίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διεθνείς Σχέσεις και Διπλωματική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Cambridge της Μεγάλης Βρετανίας. Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διδάσκει Ιστορία των Διεθνών Σχέσεων και της Αμερικανικής Εξωτερικής Πολιτικής. Έχει γράψει δύο βιβλία και άρθρα για διάφορα θέματα στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-15-2086-4
Book pages: 
132
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο