Product

Η αντίστροφη προοπτική. Το εικονοστάσι

Product

Η αντιφατική συμπεριφορά των διαδίκων στην πολιτική δίκη

Η αντισύλληψη ως ρυθμιστικός παράγων στον οικογενειακό προγραμματισμό

Κωδικός:
177257
Description: 

Αντισύλληψη, οικογενειακός προγραμματισμός, έλεγχος των γεννήσεων, σαρκική ηδονή, σεξουαλικές σχέσεις...
λέξεις που ονοματίζονται με φόβο και έννοιες που χαρακτηρίζονται ως μεγάλες και φρικτές αμαρτίες· κάπως έτσι βλέπει ένα μεγάλο μέρος ανθρώπων, ιδιαίτερα θρησκευόμενων, τις συγκεκριμένες διαδικασίες.

Η μικρή αυτή εργασία έχει σκοπό να συμβάλει στην ανθρωπολογική θεώρηση και στη θεολογική τεκμηρίωση γεγονότων του ιερού μυστηρίου του γάμου, που απηχούν στα προβλήματα της συζυγικής και σεξουαλικής πρακτικής, δηλαδή στα ουσιώδη του πνεύματος και της ζωής.

9,68 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Αντισύλληψη, οικογενειακός προγραμματισμός, έλεγχος των γεννήσεων, σαρκική ηδονή, σεξουαλικές σχέσεις... λέξεις που ονοματίζονται με φόβο και έννοιες που χαρακτηρίζονται ως μεγάλες και φρικτές αμαρτίες· κάπως έτσι βλέπει ένα μεγάλο μέρος ανθρώπων, ιδιαίτερα θρησκευόμενων, τις συγκεκριμένες διαδικασίες. Η μικρή αυτή εργασία έχει σκοπό να συμβάλει στην ανθρωπολογική θεώρηση και στη θεολογική τεκμηρίωση γεγονότων του ιερού μυστηρίου του γάμου, που απηχούν στα προβλήματα της συζυγικής και σεξουαλικής πρακτικής, δηλαδή στα ουσιώδη του πνεύματος και της ζωής. Χωρίς ασάφειες, αλλά και χωρίς υπεκφυγές, εξετάζεται το ζήτημα της αντισύλληψης, της αποσύνδεσης δηλαδή της σεξουαλικής σχέσης από την αναπαραγωγή και της υπεύθυνης τεκνοποίησης στη συζυγική συμπόρευση· έξω όμως και πέρα από μηχανιστικές, αυτόματες, πουριτανικές και σχολαστικές καταδυναστεύσεις, εντός όμως λογικών, υπεύθυνων, αγαπητικών διεργασιών και Πατερικών θεωρήσεων. Πρεσβύτερος Ηλίας Γ. Διακουμάκος
Subtitle: 
Μικρή συμβολή στην ορθόξοξη θεολογία του γάμου
Publications Date: 
2011
Book ISBN: 
960-696-059-5
Book pages: 
284
Book Dimensions: 
21χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Μικρή συμβολή στην ορθόξοξη θεολογία του γάμου
Publications Date: 
2011
Book ISBN: 
960-696-059-5
Book pages: 
284
Book Dimensions: 
21χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο