Product

Η αυτοβιογραφία του Γρηγορίου Ξενόπουλου

Product

Η αυτοβιογραφία του πατέρα μου

Η αυτοβιογραφία του Μάλκολμ Χ

Κωδικός:
92926
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

...Ό,τι κι αν κάνω σήμερα, το θεωρώ επείγον. Όταν λέω πως οποιαδήποτε στιγμή της μέρας ή της νύχτας μπορεί να αντιμετωπίσω το θάνατο είμαι απλώς αντικειμενικός. Το ότι σκέφτομαι το θάνατο δεν με ενοχλεί, όπως ίσως μερικούς άλλους ανθρώπους. Ποτέ δεν πίστευα πως θα ζήσω αρκετά ώστε να γεράσω. Ακόμα και προτού γίνω μουσουλμάνος - όταν ήμουν ένας αβανταδόρος στη ζούγκλα του γκέτο κι ύστερα ένας εγκληματίας στη φυλακή- πάντα είχα στο μυαλό μου ότι θα πέθαινα από βίαιο θάνατο...

22,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

...Ό,τι κι αν κάνω σήμερα, το θεωρώ επείγον. Όταν λέω πως οποιαδήποτε στιγμή της μέρας ή της νύχτας μπορεί να αντιμετωπίσω το θάνατο είμαι απλώς αντικειμενικός. Το ότι σκέφτομαι το θάνατο δεν με ενοχλεί, όπως ίσως μερικούς άλλους ανθρώπους. Ποτέ δεν πίστευα πως θα ζήσω αρκετά ώστε να γεράσω. Ακόμα και προτού γίνω μουσουλμάνος - όταν ήμουν ένας αβανταδόρος στη ζούγκλα του γκέτο κι ύστερα ένας εγκληματίας στη φυλακή- πάντα είχα στο μυαλό μου ότι θα πέθαινα από βίαιο θάνατο... Ο Μάλκολμ Χ υπήρξε ο φλογερότερος ηγέτης του κινήματος των μαύρων στις ΗΠΑ στις δεκαετίες του '50 και του '60. Εξέφρασε, ίσως καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, την οργή, τον αγώνα και τις προσδοκίες των Αφροαμερικανών. Από μικρός στους δρόμους του Χάρλεμ, ζυμώθηκε με τον κόσμο του, έζησε στο πετσί του την παρανομία και την εγκληματικότητα, μαζί με την ατμόσφαιρα της τζαζ σκηνής, για να καταλήξει στη φυλακή για ένοπλη ληστεία. Εκεί ασπάστηκε το μουσουλμανισμό, ενώ όταν αποφυλακίστηκε εντάχθηκε στο Έθνος του Ισλάμ εκφράζοντας τον ανυποχώρητο και ασυμβίβαστο αγώνα ενάντια στο ρατσισμό των λευκών. Αργότερα ήρθε σε ρήμη με την ηγεσία των Μαύρων Μουσουλμάνων και, ύστερα από το προσκύνημά του στη Μέκκα, άρχισε να ενστερνίζεται μια ανθρωπιστική και πιο "ανοιχτή", αλλά πάντα αγωνιστική, αντίληψη για το Ισλάμ. Πέθανε δολοφονημένος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Χάρλεμ, στις 21 Φεβρουαρίου 1965.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-87963-1-8
Book pages: 
652
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Άλεξ Χάλεϋ (1921-1992) γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Εργάστηκε στην Ακτοφυλακή των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα άρχισε να γράφει διηγήματα, που δημοσιεύτηκαν πολύ αργότερα. Το 1959 εγκατέλειψε την υπηρεσία του και άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος, συνεργαζόμενος με μεγάλα περιοδικά, όπως το "Ρήντερς Ντάιτζεστ" και το "Πλαιυμπόυ". "Η αυτοβιογραφία του Μάλκολμ Χ" (1965) υπήρξε το πρώτο του βιβλίο, ενώ πέρασε τα δώδεκα επόμενα χρόνια αναζητώντας στην Αφρική τις ρίζες της οικογένειας της μητέρας του, η οποία καταγόταν από σκλάβους που είχαν απαχθεί από δουλεμπόρους στην Γκάμπια. Η έρευνά του αυτή κατέληξε στο διεθνώς διάσημο βιβλίο "Ρίζες", το οποίο μέσα σε δύο χρόνια πούλησε σχεδόν πέντε εκατομμύρια αντίτυπα, μεταφράστηκε σε 23 γλώσσες και έγινε επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-87963-1-8
Book pages: 
652
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο