Product

Η γεύση από το άλφα έως το ωμέγα

Product

Η γεύση από το άλφα έως το ωμέγα

Η γεύση από το άλφα έως το ωμέγα

Κωδικός:
127609
Description: 

Στην Κεφαλονιά φτιάχνουν μια σκορδαλιά, την "αλιάδα", αποκλειστικά με πατάτες. Λίγο πιο πάνω, οι Κερκυραίοι τη δική τους σκορδαλιά τη λένε "αγιάδα" και χρησιμοποιούν ως βάση το αμύγδαλο και το ψωμί. Με αμύγδαλα φτιάχνονται και τα αμυγδαλωτά, στα οποία σχεδόν κάθε τόπος δίνει και άλλο όνομα -τα "χαμάλια" της Σκοπέλου είναι τα "απιδάκια" της Ιθάκης και οι "ροζέδες" των Κυθήρων.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στην Κεφαλονιά φτιάχνουν μια σκορδαλιά, την "αλιάδα", αποκλειστικά με πατάτες. Λίγο πιο πάνω, οι Κερκυραίοι τη δική τους σκορδαλιά τη λένε "αγιάδα" και χρησιμοποιούν ως βάση το αμύγδαλο και το ψωμί. Με αμύγδαλα φτιάχνονται και τα αμυγδαλωτά, στα οποία σχεδόν κάθε τόπος δίνει και άλλο όνομα -τα "χαμάλια" της Σκοπέλου είναι τα "απιδάκια" της Ιθάκης και οι "ροζέδες" των Κυθήρων. Η ελληνική κουζίνα "μπλεγμένη" με τις υπόλοιπες κουζίνες της Μεσογείου, εξελίχθηκε μέσα στους αιώνες όπως ακριβώς εξελίχθηκαν και οι ζωές των ανθρώπων. Ακόμη και τώρα όμως, που η μόδα των σύγχρονων τρόπων ήρθε για να μετατρέψει το παλιό αγαπημένο τζατζίκι σε αφρό, δεν έπαψε ποτέ να βασίζεται στην απλότητα των προϊόντων της παράδοσης: το λάδι της ελιάς, τα χορταράκια, τα λαχανικά, τα όσπρια. Στο "Λεξικό της ελληνικής κουζίνας" θελήσαμε να συγκεντρώσουμε τις πιο κλασικές συνταγές, να δούμε τις διαφορές από τόπο σε τόπο και να ακολουθήσουμε τους σύγχρονους μαγείρους στους πειραματισμούς τους. Κι έτσι, να παρουσιάσουμε από το άλφα έως το ωμέγα την ελληνική γεύση.
Subtitle: 
Το λεξικό της ελληνικής κουζίνας: Ηλι - Καυ
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6776-93-Χ
Book pages: 
98
Book Dimensions: 
28χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Νταϊάνα Κόχυλα αρθρογραφεί στην εφημερίδα "Τα Νέα" από το 1993 για θέματα γαστρονομίας και εστίασης. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από έλληνες γονείς και ζει μεταξύ Αθήνας, Ικαρίας και Ηνωμένων Πολιτειών. Γράφει συχνά στον ξένο τύπο. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί μεταξύ άλλων στην εφημερίδα "The New York Times" και σε γνωστά περιοδικά όπως το "Gourmet". Είναι σύμβουλος-σεφ και συνέταιρος στο εστιατόριο Pylos στη Νέα Υόρκη. Διδάσκει μαγειρική σε πολλές σχολές του εξωτερικού. Έχει παρουσιάσει την ελληνική κουζίνα στην Ιαπωνία, την Κίνα, την Αργεντινή, την Ταϊλάνδη, την Ταϊβάν και σε πολλά μέρη της Ευρώπης. Στην Ελλάδα έχει τη δική της σχολή μαγειρικής "The Glorious Greek Kitchen", που λειτουργεί το χειμώνα στην Αθήνα και το καλοκαίρι στην Ικαρία. Εμφανίζεται συχνά στην ελληνική τηλεόραση όπως επίσης και στην αμερικανική. Έχει γράψει βιβλία για την ελληνική μαγειρική τα οποία κυκλοφορούν στο εξωτερικό. "Η Ελλάδα της γεύσης" είναι η μετάφραση του βιβλίου της "The Glorious Foods of Greece", που έχει βραβευθεί από την International Association of Culinary Professionals με το βραβείο "Jane Grigson" για την εξαιρετική του έρευνα. Είναι παντρεμένη με το γλύπτη Βασίλη Στενό και έχουν δύο παιδιά.

Subtitle: 
Το λεξικό της ελληνικής κουζίνας: Ηλι - Καυ
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6776-93-Χ
Book pages: 
98
Book Dimensions: 
28χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο