Κατηγορίες
 
- Xριστουγεννιάτικα βιβλία - Δώρα
- ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ -
eBooks
Βιογραφίες
Γενικά βιβλία
Γεύση Διατροφή
Γλώσσα
Εφαρμοσμένες επιστήμες
Θρησκεία
Ιστορία. Γεωγραφία
Καλές τέχνες
Κοινωνικές επιστήμες
Λογοτεχνία
Φιλοσοφία
Φιλοσοφία. Παραφυσικά φαινόμενα. Ψυχολογία
Φυσικές και θετικές επιστήμες
 
   Προσφορές
 
prosfores
 
   Ψηφοφορίες
 
Αγοράζετε μεταχειρισμένα βιβλία:
Σε καμιά περίπτωση.
Μονό σε περίπτωση που δεν υπάρχει καινούργιο.
Γιατί όχι; Αν είναι σε καλή κατάσταση.
Ναι, είναι πολύ πιο οικονομικό.
[ Αποτελέσματα ]
73011 Ψήφοι
115 Σχόλια
 
   Facebook
Η γεύση από το άλφα έως το ωμέγα

Η γεύση από το άλφα έως το ωμέγα

Κωδικός: 126507

Το λεξικό της ελληνικής κουζίνας: Δωδ - Ζωμ
Συγγραφέας: Κόχυλα, Νταϊάνα
Φωτογράφος: Στενός, Βασίλης
Επιμελητής: Σταφυλά, Λεονί
Υπεύθυνος Σειράς: Βιντιάδης, Μηνάς
Εκδότης: Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη
Σειρα: Τα Νέα· Το Λεξικό της Ελληνικής Κουζίνας
ISBN: 960-6776-61-1
Έτος Έκδοσης: 2007
Κωδικός προϊόντος: 126507
Μη διαθέσιμη τιμή ...

 
Διαθέσιμο<br>Αποστολή<br> σε 6-7 ημέρες. Διαθέσιμο
Αποστολή
σε 6-7 ημέρες.

Ποσότητα


Περιγραφή Είδους: Βιβλίο

Στην Κεφαλονιά φτιάχνουν μια σκορδαλιά, την αλιάδα, αποκλειστικά με πατάτες. Λίγο πιο πάνω, οι Κερκυραίοι τη δική τους σκορδαλιά τη λένε αγιάδα και χρησιμοποιούν ως βάση το αμύγδαλο και το ψωμί. Με αμύγδαλα φτιάχνονται και τα αμυγδαλωτά, στα οποία σχεδόν κάθε τόπος δίνει και άλλο όνομα -τα χαμάλια της Σκοπέλου είναι τα απιδάκια της Ιθάκης και οι ροζέδες των Κυθήρων.
Η ελληνική κουζίνα μπλεγμένη με τις υπόλοιπες κουζίνες της Μεσογείου, εξελίχθηκε μέσα στους αιώνες όπως ακριβώς εξελίχθηκαν και οι ζωές των ανθρώπων. Ακόμη και τώρα όμως, που η μόδα των σύγχρονων τρόπων ήρθε για να μετατρέψει το παλιό αγαπημένο τζατζίκι σε αφρό, δεν έπαψε ποτέ να βασίζεται στην απλότητα των προϊόντων της παράδοσης: το λάδι της ελιάς, τα χορταράκια, τα λαχανικά, τα όσπρια.
Στο Λεξικό της ελληνικής κουζίνας θελήσαμε να συγκεντρώσουμε τις πιο κλασικές συνταγές, να δούμε τις διαφορές από τόπο σε τόπο και να ακολουθήσουμε τους σύγχρονους μαγείρους στους πειραματισμούς τους. Κι έτσι, να παρουσιάσουμε από το άλφα έως το ωμέγα την ελληνική γεύση.


Λεπτομέρειες Είδους: Βιβλίο

Υπότίτλος: Το λεξικό της ελληνικής κουζίνας: Δωδ - Ζωμ
Κωδικός προϊόντος: 126507
ISBN: 960-6776-61-1
Γλώσσα: Ελληνικά
Μήνας Έκδοσης: Δεκεμβρίος
Έτος Έκδοσης: 2007
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 97
Είδος: Βιβλίο
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόμοι: 1
Διαστάσεις: 28χ20



Κόχυλα, Νταϊάνα

Η Νταϊάνα Κόχυλα αρθρογραφεί στην εφημερίδα "Τα Νέα" από το 1993 για θέματα γαστρονομίας και εστίασης Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από έλληνες γονείς και ζει μεταξύ Αθήνας Ικαρίας και Ηνωμένων Πολιτειών Γράφει συχνά στον ξένο τύπο Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί μεταξύ άλλων στην εφημερίδα "The New York Times" και σε γνωστά περιοδικά όπως το "Gourmet" Είναι σύμβουλοςσεφ και συνέταιρος στο εστιατόριο Pylos στη Νέα Υόρκη Διδάσκει μαγειρική σε πολλές σχολές του εξωτερικού Έχει παρουσιάσει την ελληνική κουζίνα στην Ιαπωνία την Κίνα την Αργεντινή την Ταϊλάνδη την Ταϊβάν και σε πολλά μέρη της Ευρώπης Στην Ελλάδα έχει τη δική της σχολή μαγειρικής "The Glorious Greek Kitchen" που λειτουργεί το χειμώνα στην Αθήνα και το καλοκαίρι στην Ικαρία Εμφανίζεται συχνά στην ελληνική τηλεόραση όπως επίσης και στην αμερικανική Έχει γράψει βιβλία για την ελληνική μαγειρική τα οποία κυκλοφορούν στο εξωτερικό "Η Ελλάδα της γεύσης" είναι η μετάφραση του βιβλίου της "The Glorious Foods of Greece" που έχει βραβευθεί από την International Association of Culinary Professionals με το βραβείο "Jane Grigson" για την εξαιρετική του έρευνα Είναι παντρεμένη με το γλύπτη Βασίλη Στενό και έχουν δύο παιδιά

Άλλα βιβλία του συγγραφέα

Globus Ταξιδιωτική Εγκυκλοπαίδεια: Ασία και Μέση Ανατολή σε 14 διαδρομές  Mastiha Cuisine  Βαρούλκο  Η γεύση από το άλφα έως το ωμέγα  Η γεύση από το άλφα έως το ωμέγα  

 
 
 
 
Δεν υπάρχουν κριτικές προϊόντων.
 
 
 
Γράψτε μια νέα κριτική
 
 
 
   Σχετικές κατηγορίες
Μαγειρική - Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά Μαγειρική, Ελληνική
 
 
 
   Καλάθι αγορών
 
Αδειο καλάθι
 
Δωρεάν αποστολή  με παραγγελίες άνω των 70.00EUR στην Ελλάδα.
 
   Εκδότής
 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη
Αλλα προϊόντα
 
   Παλιά & σπάνια βιβλία
 
 
   Σπάνια Βιβλία
 
Τα Ελληνική Κρασιά  Οδοιπορικό Στη Χώρα Του Διονύσου
Τα Ελληνική Κρασιά Οδοιπορικό Στη Χώρα Του Διονύσου
40.00EUR
 
   Ειδοποιήσεις
 
ΕιδοποιήσειςΕιδοποιείστε με για
αλλαγές/ανανεώσεις
του προϊόντος
Η γεύση από το άλφα έως το ωμέγα
 
Powered by osCommerce
Copyright ©2002-2019 geostatik & bibliopolio.gr . All rights reserved.