Product

Η γυναίκα και ο κομμουνισμός

Product

Η γυναίκα και τα οξύμωρα

Η γυναίκα και ο πίθηκος

Κωδικός:
51638
Manufacturer: 
Description: 

Η Μαντλέν, η όμορφη, μοναχική και αλκοολική σύζυγος του Άνταμ Μπέρντεν, ενός φιλόδοξου και εγωιστή επιστήμονα, κάνει τη βόλτα της στον τεράστιο κήπο της αριστοκρατικής βίλας τους στο Λονδίνο, όταν έρχεται αντιμέτωπη με το μυστικό αιχμάλωτο του Άνταμ, τον Εράσμους. Ο Εράσμους είναι ένας πίθηκος, καθόλου συνηθισμένος, που πρόκειται να υποβληθεί σε διάφορα πειράματα και να χρησιμοποιηθεί ως το μέσο για να κερδίσει ο Άνταμ την παγκόσμια αναγνώριση και δόξα.

10,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Η Μαντλέν, η όμορφη, μοναχική και αλκοολική σύζυγος του Άνταμ Μπέρντεν, ενός φιλόδοξου και εγωιστή επιστήμονα, κάνει τη βόλτα της στον τεράστιο κήπο της αριστοκρατικής βίλας τους στο Λονδίνο, όταν έρχεται αντιμέτωπη με το μυστικό αιχμάλωτο του Άνταμ, τον Εράσμους. Ο Εράσμους είναι ένας πίθηκος, καθόλου συνηθισμένος, που πρόκειται να υποβληθεί σε διάφορα πειράματα και να χρησιμοποιηθεί ως το μέσο για να κερδίσει ο Άνταμ την παγκόσμια αναγνώριση και δόξα. Η Μαντλέν γοητεύεται από την ήρεμη δύναμη του Εράσμους και αποφασίζει να επαναστήσει ενάντια στον άντρα της και την υποκριτική λονδρέζικη κοινωνία. Η συνέχεια θα είναι απρόβλεπτη ακόμη και για τον πιο υποψιασμένο αναγνώστη. Το βιβλίο αυτό είναι η ιστορία ενός μοναδικού και αξέχαστου ζευγαριού, της Μαντλέν και του Εράσμους, αλλά όχι μόνο. Είναι ένα σύγχρονο παραμύθι για την εποχή μας, ένας ύμνος για τη φύση κι ένα ταξίδι επαναπροσδιορισμού των ορίων της ανθρώπινης ύπαρξης.
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-274-325-5
Book pages: 
307
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πέτερ Χόε γεννήθηκε το 1957. Προτού στραφεί στο γράψιμο έκανε διάφορες δουλειές: χορευτής, ξιφομάχος, ηθοποιός, ναυτικός, ορειβάτης. Εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα το 1988 και έγινε αμέσως γνωστός για το σπάνιο ταλέντο του στην αφήγηση. Το βιβλίο του "Η δεσποινίς Σμίλλα διαβάζει το χιόνι", απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές όπου μεταφράστηκε, παρέμεινε σχεδόν ένα χρόνο στις πρώτες θέσεις των μπεστ σέλερ σε χώρες όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ κ.ά., και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Μπιλ Ώγκαστ. Το 1994, το βιβλίο τιμήθηκε με το βραβείο Silver Dagger που απονέμει ο Σύλλογος Συγγραφέων Αστυνομικών Βιβλίων στην Αγγλία, και αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες διακρίσεις για ξένο συγγραφέα. Στα ελληνικά κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του: "Κοντά στα όρια", που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες, και "Η γυναίκα και ο πίθηκος". Τα έσοδα από τα δικαιώματα έκδοσης του τελευταίου διατίθενται σε ίδρυμα που συνέστησε ο ίδιος ο συγγραφέας για τα παιδιά και τις γυναίκες της Αφρικής και της Ασίας. Το έργο του Πέτερ Χόε θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες συνεισφορές των σύγχρονων δανικών γραμμάτων στην παγκόσμια λογοτεχνία.

Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-274-325-5
Book pages: 
307
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο