Product

Η δεσποινίς Σμίλα διαβάζει το χιόνι

Product

Η δεσποινίς Τζην Μπρόντι στην ακμή της

Η δεσποινίς Σταρκ

Κωδικός:
116170
Description: 

O βιβλιοθηκάριος ενός εκκλησιαστικού ιδρύματος, ένας σεβάσμιος υψηλόβαθμος ιερωμένος, φιλοξενεί κατά τη διάρκεια ενός ατέλειωτου καλοκαιριού τον ανιψιό του. Για να προστατευτεί το πολύτιμο πάτωμα της μπαρόκ βιβλιοθήκης, αναθέτει στο αγόρι να μοιράζει τσόχινες παντόφλες στους επισκέπτες. O δεκατριάχρονος αντιλαμβάνεται σύντομα ότι με τη δουλειά που έχει αναλάβει του ανοίγονται δύο καινούργιοι κόσμοι, ο κόσμος των βιβλίων και αυτός του άλλου φύλου.

11,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

O βιβλιοθηκάριος ενός εκκλησιαστικού ιδρύματος, ένας σεβάσμιος υψηλόβαθμος ιερωμένος, φιλοξενεί κατά τη διάρκεια ενός ατέλειωτου καλοκαιριού τον ανιψιό του. Για να προστατευτεί το πολύτιμο πάτωμα της μπαρόκ βιβλιοθήκης, αναθέτει στο αγόρι να μοιράζει τσόχινες παντόφλες στους επισκέπτες. O δεκατριάχρονος αντιλαμβάνεται σύντομα ότι με τη δουλειά που έχει αναλάβει του ανοίγονται δύο καινούργιοι κόσμοι, ο κόσμος των βιβλίων και αυτός του άλλου φύλου. Μαγεμένος αρχίζει να διαβάζει, αλλά και να ρίχνει ντροπαλά βλέμματα κάτω από τις φούστες των επισκεπτριών, που πρέπει να φορέσουν τις παντόφλες που τους προσφέρει ο ίδιος. Η δεσποινίς Σταρκ, η οικονόμος του βιβλιοθηκάριου, δεν βλέπει με καλό μάτι την ιδιαίτερη προθυμία του. Ξεκινάει έτσι ανάμεσα στο "παπαδοπαίδι των παντοφλών" και στην οικονόμο ένας βουβός πόλεμος, που μέχρι το τέλος του καλοκαιριού μετατρέπεται σε κρυφή αγάπη.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-03-4362-4
Book pages: 
205
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Τόμας Χύρλιμαν γεννήθηκε στο Τσουγκ της Ελβετίας το 1950. Όταν αποφοίτησε από τη σχολή μιας μονής στο Αϊνζίντελν, σπούδασε φιλολογία στη Ζυρίχη και στο Βερολίνο. Ζει και εργάζεται ως συγγραφέας και δραματουργός στην Κεντρική Ελβετία και στη Λειψία, όπου διδάσκει στο Γερμανικό Ινστιτούτο Λογοτεχνίας. Για το συγγραφικό του έργο, που καλύπτει πεζογραφία (τελευταίο του έργο: "O μεγάλος γάτος", 1998) και θέατρο (τελευταίο του έργο: "O ερημίτης", Θέατρο του κόσμου, 2000), ο Τόμας Χύρλιμαν βραβεύτηκε με πολυάριθμα έγκυρα βραβεία. Είναι μέλος της Γερμανικής Ακαδημίας για τη Γλώσσα και την Ποίηση στο Ντάρμστατ. Η νουβέλα του "Το κιόσκι του κήπου" μεταφράστηκε σε δεκατρείς γλώσσες, ο πρώτος τόμος διηγημάτων του, "Η γυναίκα από το Τιτσίνο", σε έξι γλώσσες. "Το Kιόσκι του κήπου" γυρίστηκε κινηματογραφική ταινία από τον Τζο Μπάιερ.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-03-4362-4
Book pages: 
205
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο