Product

Η διαιτησία συλλογικών διαφορών συμφερόντων κατά το Ν. 1876/90

Product

Η διακήρυξη "Dominus Iesus" και η οικουμενική σημασία της

Η διαιτητική του λόρδου Βύρωνα

Κωδικός:
14685
Description: 

Η διαιτητική του λόρδου Βύρωνα δεν αφορά μόνο στα γαστρονομικά του γούστα, αλλά στην ίδια τη φιλοσοφία της ύπαρξής του, στην ίδια την τέχνη της ζωής του: τη συμπεριφορά του μπροστά στον έρωτα, τη λογοτεχνική δημιουργία, την κοινωνία, το Θεό, τον εύθυμο πεσιμισμό του, τον γενναιόδωρο εγωισμό του, τον παθιασμένο σκεπτικισμό του, τον επαναστατικό ενθουσιασμό του.

11,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η διαιτητική του λόρδου Βύρωνα δεν αφορά μόνο στα γαστρονομικά του γούστα, αλλά στην ίδια τη φιλοσοφία της ύπαρξής του, στην ίδια την τέχνη της ζωής του: τη συμπεριφορά του μπροστά στον έρωτα, τη λογοτεχνική δημιουργία, την κοινωνία, το Θεό, τον εύθυμο πεσιμισμό του, τον γενναιόδωρο εγωισμό του, τον παθιασμένο σκεπτικισμό του, τον επαναστατικό ενθουσιασμό του. Ο Γκαμπριέλ Ματζνέφ, με πλήρη σεβασμό στην ιστορική αλήθεια, ξαναστρώνει το τραπέζι του Βύρωνα για να μας εικονογραφήσει, μέσα από μια ανέκδοτη και πρωτότυπη οπτική, τον χαρακτήρα του λόρδου που μίσησε μεν τις αυτοκρατορίες αλλά λάτρεψε τον Ναπολέοντα, λάτρεψε τις γυναίκες αλλά υπήρξε αμφισεξουαλικός, θαύμαζε τον Επίκουρο αλλά φοβόταν τη χριστιανική κόλαση, αγαπούσε τους Τούρκους αλλά πέθανε για τους Έλληνες. Μια τολμηρή όσο και πρωτότυπη μελέτη που διαβάζεται απνευστί.
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-03-2514-6
Book pages: 
226
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Γκαμπριέλ Ματζνέφ γεννήθηκε το 1936. Από μικρός ασχολήθηκε με τα άλογα και θεωρήθηκε ο καλύτερος ιππέας της γενιάς του. Σπούδασε ξένες γλώσσες και ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία. Το πρώτο του βιβλίο, μια συλλογή δοκιμίων, γράφτηκε το 1965. Από τότε έχει εκδώσει πάνω από είκοσι βιβλία: μυθιστορήματα, ταξιδιωτικές εντυπώσεις, χρονογραφήματα, ημερολόγια, θεατρικά έργα. Το "Μαμά μου, οι Τούρκοι!" ήταν υποψήφιο για το έγκυρο βραβείο Medicis.

Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-03-2514-6
Book pages: 
226
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο