Product

Η διαιτητική του λόρδου Βύρωνα

Product

Η διακίνηση των δημοσίων υπαλλήλων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η διακήρυξη "Dominus Iesus" και η οικουμενική σημασία της

Κωδικός:
86103
Description: 

[...] Το παράδοξο και συνάμα ελπιδοφόρο είναι ότι, παρά το πλήγμα που κατάφερε η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία με το κείμενο "Dominus Iesus" στον Οικουμενικό διάλογο, για πρώτη φορά ίσως μετά τη Β΄ Βατικανή Σύνοδο ένα κείμενο της Ρώμης έδωσε, εκούσια ή ακούσια, τέτοια θετική ώθηση, για να ξεκινήσει εκ νέου και με άλλους όρους ένας αγώνας για την αλήθεια που ανάγκασε ακόμα και ρωμαιοκαθολικούς θεολόγους και εκκλησιαστικούς ηγέτες να εκφράσουν με σαφήνεια και αποφασιστικότητα την άποψη ότι: "Η οικουμενική πορεία είναι μη ανατρέψιμη και η οικουμενική δέσμευση αμετάκλητη".

17,25 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Το παράδοξο και συνάμα ελπιδοφόρο είναι ότι, παρά το πλήγμα που κατάφερε η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία με το κείμενο "Dominus Iesus" στον Οικουμενικό διάλογο, για πρώτη φορά ίσως μετά τη Β΄ Βατικανή Σύνοδο ένα κείμενο της Ρώμης έδωσε, εκούσια ή ακούσια, τέτοια θετική ώθηση, για να ξεκινήσει εκ νέου και με άλλους όρους ένας αγώνας για την αλήθεια που ανάγκασε ακόμα και ρωμαιοκαθολικούς θεολόγους και εκκλησιαστικούς ηγέτες να εκφράσουν με σαφήνεια και αποφασιστικότητα την άποψη ότι: "Η οικουμενική πορεία είναι μη ανατρέψιμη και η οικουμενική δέσμευση αμετάκλητη". Τις νεώτερες αυτές εξελίξεις, που αφορούν στη στάση του Ρωμαιοκαθολικισμού έναντι της Οικουμενικής Κίνησης σε τούτη την πολύ κρίσιμη καμπή της ιστορίας της, παρουσιάζει και αναλύει η παρούσα εργασία. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Από το οικουμενικό άνοιγμα στην εκκλησιολογική αποκλειστικότητα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-242-286-6
Book pages: 
281
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Στυλιανός Τσομπανίδης γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε θεολογία στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης (1984-1988) και Χαϊδελβέργης (1990-1995). Το 1996 αναγορεύτηκε διδάκτορας του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. Είναι λέκτορας του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με αντικείμενο "Οικουμενική κίνηση: ιστορία - θεολογικοί διάλογοι".

Subtitle: 
Από το οικουμενικό άνοιγμα στην εκκλησιολογική αποκλειστικότητα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-242-286-6
Book pages: 
281
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο