Product

Η διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γραμματείας από μετάφραση στη μέση εκπαίδευση

Product

Η διδασκαλία της αφυπνίσεως

Η διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και γλώσσας

Κωδικός:
88182
Manufacturer: 
Description: 

Στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης θα βρει προβληματισμούς για τη θέση του μαθήματος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και γλώσσας στον σύγχρονο κόσμο και στην ανταπόκρισή του στις νέες επιστημονικές και πολιτισμικές προκλήσεις. Γίνεται έτσι προσπάθεια να οριστεί η σύγχρονη ανάγνωση της αρχαιοελληνικής γραμματείας και του κόσμου της. Στο πλαίσιο αυτό παρατίθενται:
- Η διδακτική παράδοση του μαθήματος και οι δυνατότητες αξιοποίησης των ποικίλων προτάσεων αναμόρφωσής του
- Διδακτικές πρακτικές που μπορούν να αναδείξουν τις νέες προοπτικές του μαθήματος

20,03 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης θα βρει προβληματισμούς για τη θέση του μαθήματος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και γλώσσας στον σύγχρονο κόσμο και στην ανταπόκρισή του στις νέες επιστημονικές και πολιτισμικές προκλήσεις. Γίνεται έτσι προσπάθεια να οριστεί η σύγχρονη ανάγνωση της αρχαιοελληνικής γραμματείας και του κόσμου της. Στο πλαίσιο αυτό παρατίθενται: - Η διδακτική παράδοση του μαθήματος και οι δυνατότητες αξιοποίησης των ποικίλων προτάσεων αναμόρφωσής του - Διδακτικές πρακτικές που μπορούν να αναδείξουν τις νέες προοπτικές του μαθήματος - Ενδεικτικά παραδείγματα εφαρμογών σε αρχαιοελληνικά κείμενα που διδάσκονται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Subtitle: 
Για μια εναλλακτική μαθητεία στον αρχαίο κόσμο
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-375-716-0
Book pages: 
342
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βασίλης Τσάφος είναι φιλόλογος, διδάκτωρ της Παιδαγωγικής με θητεία στη δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Υπηρετεί ως Πάρεδρος ε.θ. στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Ασχολείται με τη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων και ιδιαίτερα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και γλώσσας και την εκπαιδευτική έρευνα. Έχει δημοσιεύσει σχετικές μελέτες σε διάφορα περιοδικά. Έχει εκδώσει το βιβλίο "Από τη διδασκαλία στην έρευνα. Η εκπαιδευτική έρευνα δράσης" (Σαββάλας 2003, σε συνεργασία με την Ελένη Κατσαρού)

Subtitle: 
Για μια εναλλακτική μαθητεία στον αρχαίο κόσμο
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-375-716-0
Book pages: 
342
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο