Product

Η ελληνική γλώσσα μητέρα των γλωσσών του κόσμου

Product

Η ελληνική γλώσσα στις παλιότερες μορφές της για τη Β΄ γυμνασίου

Η ελληνική γλώσσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Κωδικός:
77748
Manufacturer: 
Description: 

Στο βιβλίο αυτό διερευνώνται οι συνέπειες των ελεύθερων οικονομικών χώρων και της πληροφορικής στις γλώσσες και, ειδικότερα, οι προοπτικές της ελληνικής γλώσσας μέσα στον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο. Θίγονται θέματα όπως:
-"Ισχυρές" και "ασθενείς" γλώσσες
-Η μετάφραση ως άμυνα και ως τεχνολογία
-Ο εθνικισμός, μειονοτικές γλώσσες
-"Κίνδυνοι" για την ελληνική γλώσσα
-Πραγματολογία, ανάλυση του λόγου νομικών κειμένων

15,30 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο βιβλίο αυτό διερευνώνται οι συνέπειες των ελεύθερων οικονομικών χώρων και της πληροφορικής στις γλώσσες και, ειδικότερα, οι προοπτικές της ελληνικής γλώσσας μέσα στον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο. Θίγονται θέματα όπως: -"Ισχυρές" και "ασθενείς" γλώσσες -Η μετάφραση ως άμυνα και ως τεχνολογία -Ο εθνικισμός, μειονοτικές γλώσσες -"Κίνδυνοι" για την ελληνική γλώσσα -Πραγματολογία, ανάλυση του λόγου νομικών κειμένων
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-333-137-6
Book pages: 
148
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χρίστος Α. Παπαρίζος είναι διδάκτωρ εφ. Γλωσσολογίας, κάτοχος master στην εφ. Γλωσσολογία - Διδακτική των Ζωντανών Γλωσσών και πτυχιούχος του Τμήματος Γαλλικής γλώσσας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Ως ερευνητής και μετέπειτα ως Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (1997-2006), εισήγαγε τη σύγχρονη Διδακτική της Γλώσσας ως πεδίο της εφαρμοσμένης γλωσσολογίας στην ελληνική πρωτοβάθμια εκπαίδευση και είχε την εποπτεία σχεδιασμού των αντίστοιχων εφαρμογών στη σύνταξη των επίσημων Προγραμμάτων Σπουδών γλώσσας και των προδιαγραφών διδακτικού υλικού. Έχει διδάξει σε μαθητές διαλεκτόφωνων περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα, παράλληλα με τη μητρική γλώσσα, αφορούν τη βαλκανική γλωσσολογία, τα εθνογλωσσικά ζητήματα, όπως και τις συνέπειες των ενιαίων οικονομικών χώρων, με την ελεύθερη διακίνηση προσώπων και πραγμάτων, στις γλώσσες της περιοχής.
Έχει δημοσιεύσει βιβλία και πολλά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε πρακτικά συνεδρίων.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-333-137-6
Book pages: 
148
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο