Product

Η εναρμόνιση της φορολογίας καπνού

Product

Η εναρμόνιση των φόρων στην ευρωπαϊκή κοινότητα

Η εναρμόνιση της φορολογίας καυσίμων και οινοπνευματωδών ποτών

Κωδικός:
97272
Description: 

Το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1975 ως ανεξάρτητο ερευνητικό ίδρυμα, με πρωτοβουλία και συμπαράσταση συλλογικών οργάνων και επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, όπως ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, τα μεγάλα Πιστωτικά Ιδρύματα της χώρας, Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος και μεγάλος αριθμός βιομηχανικών επιχειρήσεων.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1975 ως ανεξάρτητο ερευνητικό ίδρυμα, με πρωτοβουλία και συμπαράσταση συλλογικών οργάνων και επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, όπως ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, τα μεγάλα Πιστωτικά Ιδρύματα της χώρας, Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος και μεγάλος αριθμός βιομηχανικών επιχειρήσεων. Ο σκοπός του Ινστιτούτου είναι διττός: αφ' ενός η διεξαγωγή εφαρμοσμένης επιστημονικής έρευνας στο τομέα των οικονομικών και των κοινωνικών επιστημών, επί προβλημάτων που έχουν σχέση με την οικονομική και ιδίως με τη βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας και αφ' ετέρου η παρακολούθηση των βραχυχρόνιων οικονομικών εξελίξεων, η διαγραφή του κρατούντος επιχειρηματικού κλίματος και η διατύπωση προβλέψεων περί των αναμενόμενων μελλοντικών εξελίξεων, ιδίως στον βιομηχανικό τομέα. [...]
Publications Date: 
1991
Book pages: 
190
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βασίλης Γ. Μανεσιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και στις ΗΠΑ, από όπου έλαβε το Master's και το Διδακτορικό του (Ρh.D.) από το Πανεπιστήμιο Northwestern (Evanston, Illinois).Ήδη από τη διδακτορική του διατριβή (τίτλος: "Tax structure change during economic development: the case of Greece") ασχολήθηκε με τα δημόσια οικονομικά στην Ελλάδα. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα (1980) εργάστηκε στον Τομέα Δημοσίων Οικονομικών της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος, από όπου αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης τον Δεκέμβριο του 2009. Από το 1995 έως και την αποχώρησή του διετέλεσε επικεφαλής του εν λόγω Τομέα (με τον βαθμό του Διευθυντή από το 2003). Δίδαξε επί 19 χρόνια στο Κολλέγιο Deree και επί δύο χρόνια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τον Ιούλιο του 2000 εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής Δημοσίων Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, από όπου παραιτήθηκε αργότερα. Σήμερα διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Publications Date: 
1991
Book pages: 
190
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο